Na nederlaag bij Orion dooft het seizoen voor UDI'19/CSU als een nachtkaars (2-1)

• UDI-1

Het seizoen lijkt voor UDI’19/CSU uit te doven als een nachtkaars. Na de enigszins schlemielige 2-1 nederlaag tegen Orion in Nijmegen zijn de “Tricolores” verderop achterop geraakt in de strijd om de 3e periodetitel.

.Door: Fons Boekelder Foto's Jeroen Engelen

De Udenaren begonnen met dezelfde elf spelers als tegen vv Dongen en speelden een vrij behoorlijke eerste helft. De “Tricolores” hadden de eerste helft meer balbezit en ook de meeste doelpogingen en waren sterker dan het team van Orion trainer Jeroen van Haaren. Na vijf minuten is er een balverovering op het middenveld door Sam van Veldhoven die alleen op het vijandelijke doel mocht afstevenen. In plaats van de zestien meter op te zoeken probeerde hij met zijn inzet vanaf circa dertig meter de Orion doelman te verschalken maar werd het een prooi voor de Orion goalie. De aanvallers van UDI’19/CSU zaaiden in de eerste helft regelmatig onrust in de verdediging van Orion maar kwamen niet tot scoren.

De Nijmegenaren kwamen beter uit de kleedkamer dan de gasten en namen meteen het initiatief. Een kopbal van een Orion aanvaller kon doelman Job Schuurman met een katachtige redding tot hoekschop verwerken. Niet veel later leek UDI’19/CSU door het oog van de naald te kruipen. Een inzet van Orion belandde in eerste instantie tegen de lat; in de rebound wist Mick Alberts alsnog doelman Job Schuurman te passeren:1-0. Vijftien minuten later ontstaat er in het doelgebied voor het Orion doel een scrimmage, wat de Udenaren tot drie keer toe ook probeerden de bal wilde er maar niet in. Niet veel later wordt er een overtreding op Joep Engelen begaan; de goed leidende scheidsrechter Dhr. S.J.F. Huijs uit Venlo was resoluut en wees direct en terecht naar de penaltystip. Steijn van den Broek bracht de Udenaren door feilloos binnen te schieten weer op gelijke hoogte: 1-1. Vier minuten later volgt er voor de gastheren vanaf de rechterflank vlakbij de cornervlag een vrije trap, genomen door Sam Huismans. Doelman Job Schuurman verkeek zich waarschijnlijk op deze inzet en ziet de bal in de verre hoek achter zich in het doel verdwijnen:1-2. Trainer Niels van Casteren probeerde het tij te keren door vier verse krachten in te brengen. Helaas zette dat ook geen zoden aan de dijk en verloren de Udenaren drie hele dure punten en kan het in de laatste vijf wedstrijden alleen maar strijden voor de punten om zodoende het seizoen nog enigszins goed af te sluiten.