ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Voorbeschouwing Best Vooruit - UDI’19/CSU

UDI-1

Best Vooruit en UDI’19/CSU spelen zondag de wedstrijd van het weekend tegen elkaar in de Vierde Divisie C. De nummer zes ontvangt de nummer vijf, allebei hebben ze vierendertig punten en staan dus gelijk in de standenlijst. Het doelsaldo van de Udenaren is met 31 doelpunten voor en 21 tegen veel beter dan dat van Best Vooruit met 36 treffers voor en 40 tegen. Vandaar dat de  "Tricolores" een plaats hoger staan in de standenlijst.

Door: Fons Boekelder

De Udenaren wonnen de thuiswedstrijd op zaterdagavond 14 oktober 2023 op overtuigende wijze van Best Vooruit met 3-1. De “Tricolores” hadden het meeste balbezit maar Best Vooruit kwam tegen de verhouding in door balverlies van UDI’19/CSU op eigen speelhelft door een doelpunt van aanvaller Nordin Errouk op een 0-1 voorsprong. De tweede helft schakelde de gastheren een tandje bij en dat betaalde zich al snel uit in een doelpunt van Juul Bongers 1-1. De ingevallen Jan van de Haterd tekende voor 2-1 en Jordy Huijbers maakte aan illusies voor de ploeg uit Best een eind door de 3-1 binnen te werken. Deze wedstrijd was er eentje uit de eerste periode waar Best Vooruit op een vierde plaats eindigde met negentien punten slechts één punt minder dan UDI’19/CSU. Op zich een goede presentatie voor een debutant in de Vierde Divisie.

De tweede periode ging iets minder goed voor Best Vooruit, de laatste wedstrijd in deze periode was een inhaalduel in en tegen EVV Echt, daar kreeg men op zaterdagavond 9 maart jl. een oorwassing met 6-0, Best Vooruit was het in Limburg even helemaal kwijt. Het werd de achtste en grootste nederlaag van het seizoen. In die periode behaalden zij met vier overwinningen, twee gelijke spelen en vier nederlagen veertien punten, goed voor een tiende plaats.

De derde periode begon Best Vooruit net als UDI’19/CSU met een nederlaag. Best Vooruit verloor het thuisduel tegen Halsteren maar nipt met 0-1 en dat was de zesde nederlaag op rij. Clubtopscorer Nordin Errouk viel in het duel met Halsteren geblesseerd uit. Vanwege een enkelblessure staat hij voorlopig aan de kant en wellicht heeft hij zijn laatste duel voor Best Vooruit al gespeeld. In de zomer staat hij voor een overstap naar OJC Rosmalen. De Udenaren verloren zoals bekend bij Achilles Veen met 2-0. Zondag jl. ging de reis voor Best Vooruit naar het Noord-Limburgse Horst waar middenmoter Wittenhorst de tegenstander was. Dit duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. UDI’19/CSU moest in eigen huis afrekenen met HVCH uit Heesch. Deze streekderby eindigden in een 2-1 overwinning voor de thuisploeg.

Wat gaat het zondag worden?

Beide ploegen zitten in een moeilijke fase, waar scoren een groot probleem is. Verwacht wordt dat het een pittig duel zal worden. De verschillen zijn klein zodat de vorm van de dag bepalend zal zijn. Sterkhouder Stijn van den Broek is na zijn schorsing in ieder geval weer inzetbaar. Simon Cuppen, Sem Curvers en Christophe van Zutphen zijn zeker zondag nog niet inzetbaar. Het zal geen eenvoudige klus worden om de overwinning over de streep te trekken. Wil men dit seizoen nog een rol van betekenis in de Vierde Divisie C gaan spelen dan telt zondagmiddag alleen maar de volle winst!

De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. L. Tissingh, hij wordt geassisteerd door Dhr. J.A.C. van Ham en Dhr. H.J. Witjes

Mannen heel veel succes!!!      Supporters laat je massaal horen !!!

Op zondagmiddag zijn de wedstrijden van UDI’19/CSU live te volgen vanaf 14:00 uur via Radio Mfm Brabant. Te beluisteren in Maashorst via etherfrequentie: FM 106 en in Bernheze via etherfrequentie FM 105.6 Op de kabel via FM 87.5.

LET OP!!!

De kwartfinale bekerwedstrijd tussen UDI’19/CSU en Margriet wordt gespeeld op donderdag 28 maart 2024 op sportpark “Parkzicht” in Uden aanvang 20:00 uur.

Laatste officiele wedstrijden tegen elkaar

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.