ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Voorbeschouwing kwartfinale bekerwedstrijd UDI’19 – Margriet

UDI-1

UDI’19/CSU speelt voor eigen publiek donderdagavond a.s. de kwartfinale voor de Districtsbeker tegen Margriet uit Oss dat heeft de loting bepaald. Andere kwartfinalewedstrijden zijn DAW Schaijk - ZSV Zeilberg, RVU Rothem - EVV Echt, sv Laar Weert - GSV’28 Beek, deze wedstrijden worden op maandag 1 april a.s. gespeeld, aanvang 14:30 uur. Een korte terugblik hoe UDI’19/CSU en Margriet de kwartfinales bereikt hebben vind je hieronder. Er dromen nu nog vier Oost-Brabantse teams om die mooie beker in het clubhuis in de prijzenkast te zetten!

Door: Fons Boekelder

Misverstand

Mocht UDI’19/CSU de finale in Heerlen bereiken dan is dat niet de tweede keer zoals ik abusievelijk vermeld heb maar de derde keer! De eerste finalewedstrijd werd gespeeld in het seizoen 2001/2002 bij Brevendia in Stramproy tegen EVV uit Echt (L). Deze wedstrijd  ging verloren met 2-1. Wel wist het reserve team toen onder de bezielende leiding van trainer Antoon van Leur de ”double” te pakken door kampioen in de reserve hoofdklasse te worden en de beker te veroveren. De tweede finale was in het seizoen 2015/2016 waar Chevremont (L) de tegenstander was bij Prinses Irene in Nistelrode, ook deze wedstrijd ging verloren met 2-0. Zoals gezegd gingen beide finales verloren, de extra glans die het die middagen had moeten opleveren werd danig getemperd door het toch onverwachte verlies van het vaandelteam.

UDI’19/CSU

De teams van HVCH, SV Venray, UDI '19/CSU, Wittenhorst, EVV Echt werden geplaatst voor de tweede districtsbekerronde van de KNVB. Voor de eerste wedstrijd van UDI’19/CSU lagen er geen beren op de weg die OSS’20 heetten. Op bezoek bij de zaterdagtak van de club op de Rusheuvel in Oss werd simpel met 0-3 gewonnen. Met een sterke basisploeg was OSS’20 zeker de tweede helft geen partij voor de Udenaren. Na die riante overwinning tegen de zaterdagtak van OSS’20 mocht UDI’19/CSU zich verheugen op een mooi vervolg in het bekertoernooi. Tegenstander was Avanti’31 uit Schijndel uitkomend in de tweede klasse E. Het team van Stephan Hesemans kwam al na zes minuten op een 0-1 voorsprong. Na iets meer dan een half uur bogen de gastheren de stand om naar een 3-1 voorsprong. Na rust werd het zelfs nog 4-1. Wel kwamen de gasten nog terug tot 4-2 maar toen was de wedstrijd al gespeeld. Voor de volgende wedstrijd was geloot tegen Vianen Vooruit uitkomend in de derde klasse. Dit zou een uitwedstrijd worden maar door de slechte conditie van het veld van de tegenstander werd de wedstrijd verplaatst naar sportpark “Parkzicht” in Uden. Na een 1-0 voorsprong voor de ploeg uit Vianen kwam het team van Niels van Casteren twintig minuten voor tijd op gelijke hoogten en liepen in het vervolg van de wedstrijd uit naar een 1-3 zege en werd de achtste finale bereikt. In de achtste finale was de volkomen onbekende opponent VIVO uit het Noord-Limburgse Velden uitkomend in de vierde klasse de tegenstander. Onder barre weersomstandigheden werd er een zwaar bevochten overwinning na een 2-0 achterstand toch nog een 2-3 overwinning uit het vuur gesleept. Nu kan men zich gaan richten op de kwartfinale waar Margriet uit Oss uitkomend in de 3e klasse de tegenstander in een thuiswedstrijd zal zijn. Een oplettende lezer zal zeker opgemerkt hebben van de vier gespeelde wedstrijden kwamen de Udenaren er drie op achterstand om vervolgens alsnog de overwinning in te lijven.

Margriet Oss

De Ossenaren begonnen met een poule indeling aan het KNVB bekertoernooi seizoen 2023-2024.  De poule-indeling was als volgt met HVCH-2, Margriet-1, Nulandia-1 en SSA/SJO VITA-1. Margriet werd poulewinnaar met drie gespeelde wedstrijden en zeven punten. In de tweede ronde werd er geloot tegen vv Irene uit Gemonde uitkomend in de vijfde klasse E, deze uitwedstrijd werd eenvoudig met 1-5 gewonnen. Ook HVCH uit Heesch uitkomend in de Vierde Divisie C werd met een 2-1 overwinning aan de zegekar gebonden. Voor de volgende bekerronde lootte de ploeg van trainer Maarten van Vugt het in de vierde klasse I uitkomende Mariahout ook deze wedstrijd werd gewonnen met 0-2 en plaatsten men zich voor de achtste finale. In die ronde moest men het in een thuiswedstrijd opnemen tegen het reserve elftal van NWC uit Asten, deze wedstrijd werd met een 3-0 zege afgesloten. Door deze overwinningen zijn de Ossenaren gekoppeld aan UDI’19/CSU voor de kwart finale. Margriet beschikt over een goed voetballende ploeg dat blijkt wel dat ze het eerste team van HVCH uitkomend in de Vierde Divisie C uitschakelde voor verdere deelneming. Het is dan ook een geduchte tegenstander waar rekening mee moet worden gehouden. Bij de Ossenaren lopen wel enkele bekenden rond zoals, hoofdtrainer Maarten van Vugt, en de voormalige UDI-spelers Tufan Koca en Metin Alkir.

Wat gaat het donderdagavond worden?

Bekervoetbal is misschien wel het leukste voetbal van allemaal, het gaat uiteindelijk om maar één wedstrijd die allesbeslissend is en dat staat vaak garant voor genoeg entertainment én de nodige verrassingen. Denk maar eens aan de wedstrijd tussen de amateurs van Hercules uit Utrecht en de profs van Ajax die verrassend door de amateurclub in stadion Galgenwaard in de extra tijd met 3-2 werd gewonnen. Bekerwedstrijden zijn vaak lastig te voorspellen wie er winnaar zal worden, toch tip ik UDI'19/CSU als favoriet!

Mannen heel veel succes !!! Supporters laat je massaal horen !!!

Laatste officiele wedstrijden tegen elkaar

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.