Openingstijden Oud papier

Maandag 09.00 - 16.30
Dinsdag t/m Donderdag 12.30 - 16.30
Vrijdag 09.00 - 16.30
Zaterdag 09.00 - 15.00
Zondag Gesloten
Zoeken
Hoofdmenu
Submenu

Meisjes

Nadat het damesvoetbal al vele jaren actief was werd de vraag naar de mogelijkheid voor meisjesvoetbal steeds groter. In 1984 was UDI'19 een van de eerste verenigingen in de regio die van start ging met een afdeling meisjesvoetbal. Na een voorzichtige start met één team groeide de afdeling als snel uit naar drie teams waarbij de 10-13 jarigen vooral in de zeventallen actief waren en de oudere meiden in elftal speelden. In het seizoen 2011-2012 zal UDI'19 voor het eerst in haar bestaan met liefst zeven meisjesteams gaan deelnemen aan de competitie.

Een jaar of vijf geleden zag het er nog naar uit dat in het district Zuid 2 geen afzonderlijke meisjescompetities meer georganiseerd zouden maar gelukkig waren de protesten van de verenigingen zo massaal dat de KNVB dat besluit herriep. Zeker in de regio Noord-Oost Brabant was de vraag naar aparte meisjescompetities in alle leeftijdscategorieen met zowel zeven- als elftallen zo groot dat dit uiteindelijk toch ook in het nieuwe district van de grond is gekomen. Tot op de dag van vandaag blijft deze regio toonaangevend voor de teams in een separate meisjescompetitie. Daarnaast heeft het meisjesvoetbal in Nederland in het algemeen een enorme vlucht genomen en ligt de uitdaging meer en meer om ervoor te zorgen dat voldoende kleedkamers beschikbaar zijn bij de diverse verenigingen.

UDI-meiden bij KNVB
UDI-meiden in actie bij KNVB-teams

Al na enkele jaren bleek dat er veel talent binnen de vereniging rondliep en regelmatig gaven de meiden acte de presence op de Brabantse Kampioenschappen waar uiteraard ook de nodige bekers werden verzameld. Ook de laatste jaren laten de Udense meiden vaak zien tot de beste teams van het district te behoren gezien het feit dat in 2003 (MC1), 2004 (MD1) en 2006 + 2011 (MA1) de districtsbeker mee terug ging naar Uden.

Het algemene uitgangspunt binnen de vereniging is dat meisjes in de leeftijd van de E- en F-pupillen starten bij de jongens en dan rond de D-leeftijd overgaan naar de meisjesteams. Wanneer meisjes echter expliciet aangeven bij de jongens te willen blijven spelen wordt hierin voorzien door een plaats te zoeken in een passend team. Aan de andere kant zijn er ook met enige regelmaat meisjes die een dergelijk hoog niveau hebben dat zij opgenomen worden in de reguliere selectieteams van de jeugdafdeling. Veel meisjes van UDI'19 zijn de afgelopen jaren actief geweest voor de diverse selecties van de KNVB waarbij menigeen het heeft gered deel uit te mogen maken van de districtsselecties of zelfs een enkele maal in het Nederlands team uit te mogen komen. 


MA1 in actie tijdens de training

rksv UDI'19/Beter Bed © 2017
Deze site is ontwikkeld door ID and more in samenwerking met Actv8
Twitter | Facebook | RSS | Sitemap | Disclaimer

Bezoekadres
Parklaan 4
5404 NH Uden
Plan uw route

Postadres
Postbus 719
5400 AS Uden
algemeen@udi19.nl

Sitemap

rksv UDI'19/Beter Bed

Bezoekadres: Parklaan 4, 5404 NH Uden
Postadres: Postbus 719, 5400 AS Uden