Openingstijden Oud papier

Maandag 09.00 - 16.30
Dinsdag t/m Donderdag 12.30 - 16.30
Vrijdag 09.00 - 16.30
Zaterdag 09.00 - 15.00
Zondag Gesloten
Zoeken
Hoofdmenu
Submenu

Vrouwen

Vrouwenafdeling bestaat dit jaar al meer dan 40 jaar

Onder de bezielende leiding van een aantal voetballiefhebsters begon in 1973 de vereniging met de oprichting van een damesafdeling. Hoewel de eerste jaren nog sprake was van enige scepsis wisten de dames zich al vrij snel te nestelen in de tot dan toe veelal mannenwereld. Aangezien er nog geen aparte meisjesafdeling was betekende het in de eerste 10-15 jaar dat nieuwe dames pas konden starten vanaf zestien jaar waarbij vrijwel niemand enige voetbalachtergrond of ervaring had.

Met de start van het meisjesvoetbal in 1984 groeide uiteindelijk ook de damesafdeling naar twee teams waarbij het niveau geleidelijk aan steeds hoger werd. Meisjes welke op jonge leeftijd reeds begonnen met het spelletje zorgden ervoor dat er in de loop der jaren sprake kon zijn van selecties. Primair bleef de damesafdeling echter een groep die naast het voetbal vooral ook ging voor gezelligheid. Vooral de uitstapjes naar de toernooien in Belgie zijn voor velen nog altijd memorabele momenten waaraan met veel plezier wordt teruggedacht. Ook bij verschillende activiteiten binnen de vereniging zijn de dames betrokken bij de organisatie voor of achter de schermen. Mede door hun inbreng duurt bovendien de derde helft op de zondag voor vele mannelijke bezoekers een uurtje of wat langer. Gezelligheid kent immers geen tijd en daar hebben beide teams duidelijk geen gebrek aan.

Dames 1 in actie
Dames 1 in actie

Op dit moment bestaat de damesgroep uit zo'n 50 speelsters welke verdeeld over drie teams in actie komen. Het eerste team komt uit in de 3e klasse en bestaat voor een groot deel uit meiden met een lange voetbalhistorie bij de jeugd- en later de meisjesafdeling. Enkele speelsters daarvan hebben in het verleden zelfs hun opwachting gemaakt in regioselecties van de KNVB. Het tweede team is een mix van meiden die op latere leeftijd zijn gaan spelen en andere liefhebsters wat uitkomt in de laagste klasse van het vrouwenvoetbal. Na de eerste moeizame start enkele jaren geleden weet men inmiddels al regelmatig enige wedstrijden te winnen. Bij beide teams geldt dat het enthousiasme hier altijd volop aanwezig is.


Dames 2 in actie
rksv UDI'19/Beter Bed © 2017
Deze site is ontwikkeld door ID and more in samenwerking met Actv8
Twitter | Facebook | RSS | Sitemap | Disclaimer

Bezoekadres
Parklaan 4
5404 NH Uden
Plan uw route

Postadres
Postbus 719
5400 AS Uden
algemeen@udi19.nl

Sitemap

rksv UDI'19/Beter Bed

Bezoekadres: Parklaan 4, 5404 NH Uden
Postadres: Postbus 719, 5400 AS Uden