Openingstijden Oud papier

Maandag 09.00 - 16.30
Dinsdag t/m Donderdag 12.30 - 16.30
Vrijdag 09.00 - 16.30
Zaterdag 09.00 - 15.00
Zondag Gesloten
Zoeken
Hoofdmenu
Submenu

Palmares - UDI 1

UDI'19 is een bekende vereniging binnen het Nederlandse amateurvoetbal.

De club kende en kent veel hoogtepunten. De echte ontwikkeling tot topper wordt na 1945 ingezet.
Na wat oefenpartijen tegen Engelse legerteams weet UDI zich in dat jaar te ontworstelen aan de eerste klasse Maasbuurt en start in de vierde klasse KNVB. Tot 1961 blijft het veel stuivertjes wisselen, promotie naar de derde klasse en degradatie terug naar de vierde klasse. In 1961 weet het eerste team van UDI de tweede klasse te bereiken. Maar ook dan breekt weer een moeilijke periode aan: uiteindelijk degradeert UDI in 1969 naar de vierde klasse. Door een legendarische match tegen SES (Langenboom) weet het toch weer op te klimmen. In 1976 speelt het eerste tegen Haarlem. UDI weet zich versterkt door een fameuze gastspeler: Sjaak Swart.

In 1980 stoot UDI door naar de tweede klasse. Het jaar daarop wordt opnieuw een kampioenschap gerealiseerd. UDI speelt dan voor het eerst in de eerste klasse. In 1983 ziet het grote PSV wel wat in UDI als sparringpartner: het wordt met 0-10 kansloos weggezet.

Na een korte terugkeer in de 2e klasse (degradatie in 1985), pakt het eerst de titel in 1990 en stoot het jaar daarop zelfs door naar de hoofdklasse. UDI blijkt helaas nog niet rijp te zijn voor een langer verblijf in de hoofdklasse en moet na een seizoen weer terug. In 1992 speelt UDI vriendschappelijk tegen het grote Ajax. De regen valt met bakken uit de hemel. Ajax heeft grote moeite om de wedstrijd winnend af te sluiten met 1-2. In 1993 speelt UDI opnieuw vriendschappelijk tegen PSV, dit maal weet UDI eenmaal te scoren tegen 9 doelpunten voor de Eindhovense club.

In 1996 verliest UDI van EHC in een promotiewedstrijd met 2-1 en moet een jaar wachten om opnieuw de strijd in de hoofdklasse aan te gaan. UDI wordt een "blijvertje". De vereniging hanteert de doelstelling om continu aanwezig te zijn op het hoogste amateurniveau. Sterker nog: het imponeert door 3 kampioenschappen in die jaren te realiseren.

Bron foto: www.ajax.nl

Rond de eeuwwisseling wil UDI'19 naar de top. Het wil een begrip worden op het hoogste amateurniveau. En dat begint met het seizoen 1997/1998. UDI'19 behaalt voor de eerste keer een toegangsbewijs voor de Amstelcup. Een voorbode van een nieuwe mijlpaal. In de herfst van 1998 schrijft UDI geschiedenis door als eerste en enige amateurclub een officiële wedstrijd te spelen in de Arena tegen AJAX. Het seizoen werd afgesloten met een kampioenschap in de hoofdklasse B. In het daaropvolgende seizoen prolongeert UDI de titel.

Het seizoen 2001/2002 is er één om met een gouden pen in de analen van de club bij te schrijven. Niet alleen UDI-1 behaalde de titel maar ook UDI-2 en UDI-3 bekroonden hun seizoen met een kampioenschap.

In 2008 moet UDI noodgedwongen een stap terug doen. Gelukkig maar voor even. Het ingezette beleid van het bestuur om de jeugd meer kansen te bieden leidde al direct tot resultaat. In 2009 konden we door het behalen van het kampioenschap in de eerste klas terug naar de hoofdklasse.
Mede door een evenwichtig technisch beleid, door oog te hebben voor eigen talent (en dat rustig tot ontwikkeling te laten komen) en aandacht voor de inpassing van jongens van ‘buiten' weet het dit resultaat neer te zetten.

UDI heeft, mede door haar organisatorische talenten, in het verleden gastheer mogen zijn van nationale en internationale topclubs, die in UDI een goede sparringpartner zagen. Ajax, FC Utrecht, Feijenoord, PSV, Espanol, Galatasaray, Newcastle United en in het jubileumjaar 2009 wederom PSV waren graag geziene gasten.

Ook in het kader van de Amstel Cup werden boeiende duels gespeeld tegen onder andere Vitesse, Ajax, FC Den Bosch, RBC, FC Dordrecht en Roda JC.

De KNVB is ook overtuigd van de goede structuur en wijst regelmatig Parkzicht aan als de locatie waar belangrijke toernooien gespeeld worden: het nationaal kampioenschap voor reserveteams, een groots opgezet toernooi voor G-voetballers, de toewijzing van het Dr Fahrhonc-toernooi, beslissingswedstrijden in het kader van promotie/degradatie en nog vele andere bekende toernooien.

Op de palmares van UDI-1 ontbrak nog de deelname aan de Topklasse, het hoogste landelijke niveau van de zondagamateurs. Met de invoering van de nieuwe tweede divisie in het seizoen 2016-2017 kwam er extra ruimte in de nieuw te vormen derde divisie, voormalige topklasse) en daar hebben de Udenaren optimaal van geprofiteerd, Na het winnen van de derde periode was in een tweeluik SWZ Boso Sneek niet sterk genoeg om UDI tegen te houden en dus was na een 2-2 gelijkspel in Sneek en de 3-0 winst thuis promotie naar de derde divisie in 2016 een feit.

Helaas is het verblijf voor de Udenaren in de derde divisie van korte duur. Na een zwaar seizoen verliest UDI op de laatste speeldag bij Westlandia en eindigt daardoor op doelsaldo op de 17e plek en dat betekent degradatie naar de Hoofdklasse.

rksv UDI'19/Beter Bed © 2017
Deze site is ontwikkeld door ID and more in samenwerking met Actv8
Twitter | Facebook | RSS | Sitemap | Disclaimer

Bezoekadres
Parklaan 4
5404 NH Uden
Plan uw route

Postadres
Postbus 719
5400 AS Uden
algemeen@udi19.nl

Sitemap

rksv UDI'19/Beter Bed

Bezoekadres: Parklaan 4, 5404 NH Uden
Postadres: Postbus 719, 5400 AS Uden