Openingstijden Oud papier

Maandag 09.00 - 16.30
Dinsdag t/m Donderdag 12.30 - 16.30
Vrijdag 09.00 - 16.30
Zaterdag 09.00 - 15.00
Zondag Gesloten
Zoeken
Hoofdmenu
Submenu

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Logo Veilig SportklimaatHet Algemeen Bestuur heeft besloten dat in de toekomst alle vrijwilligers die direct met jeugd werken een VOG dienen in te leveren.

Helaas komt het voor dat mensen in de sport misbruik maken van hun positie. Jaarlijks komen er meerdere gevallen van seksuele intimidatie binnen de sport aan het licht. Wij vinden dat UDI’19, als grote vereniging , een voortrekkersrol moet vervullen op tal van gebieden en daar hoort zeker de VOG bij. Het verplicht stellen van de VOG geeft meer zekerheid over het verleden van mensen en vermindert de kans dat iemand, die eerder in de fout is gegaan met kinderen, een daaraan gerelateerde functie binnen onze vereniging kan uitoefenen.

Wat is een Verklaring Omtrent Gedrag  (VOG) eigenlijk?

vogEen VOG is een verklaring van het ministerie van Veiligheid en Justitie waaruit blijkt dat het gedrag uit het verleden van iemand geen bezwaar oplevert voor het gevraagde doel, in dit geval bijvoorbeeld training geven  bij een jeugdteam. Het gaat dus om vrijwilligers die direct contact hebben met onze jeugdleden. De VOG wordt alleen voor dit specifieke doel aangevraagd. Daarnaast is de VOG ook alleen geldig voor uw functie bij UDI’19. Dus als iemand om andere redenen bij Justitie bekend is – verkeersboetes, (kleine) misdrijven, witwassen enz. enz. – en daarvoor een veroordeling of taakstraf heeft gehad, dan speelt dat geen rol in het afgeven van de VOG voor het doel om met kinderen te mogen werken. Dat heeft er ook immers niets mee te maken en dat wordt dan ook niet vermeld of gemeld.

Voor wie wordt een VOG gevraagd ?

verklaring omtrent het gedragDe VOG wordt aangevraagd voor alle Train(st)ers en Leid(st)ers die actief zijn bij de jeugd.
Ook de jeugdige trainers,  leiders en stage lopers die actief zijn bij een jeugdteam én 16 jaar of ouder zijn moeten een VOG aanvragen.
Daarnaast zullen de vrijwilligers die betrokken zijn bij de organisatie en uitvoering van Jeugd activiteiten én de Vertrouwenspersonen die bij UDI’19 actief zijn een VOG moeten aanvragen.

Wat zijn de kosten van de VOG?

Het aanvragen van een VOG is gratis indien u dit digitaal doet, via de gemeente zijn hier kosten aan verbonden €30,05 (deze worden niet vergoed).

Wanneer gaat de invoering VOG van start ?

We gaan per direct van start en bij aanvang van het seizoen 2014-2015 moet elke vrijwilliger die behoort tot de bovenvermelde doelgroep een VOG hebben ingeleverd.

Hoe wordt de VOG aangevraagd en wat moet u doen?

Behoor je tot de vermelde doelgroep dan verwachten je aanvraag voor de VOG.
Dit kan je door een mailtje te sturen naar het volgende Mailadres: vog@udi19.nl

In de mail vermeld je:

 • Naam
 • geboortedatum

Of doorhet onderstaande formulier in te vullen:

VOG-aanvragen
 1. Naam:*
  Vul uw naam in.
 2. Geboortedatum (dd-mm-jjjj):
  Ongeldige invoer
 3. E-mail:*
  Ongeldig emailadres.

Inleveren van de ontvangen VOG bij UDI’19.

Het COVOG (Centraal Orgaan Verklaring Omtrent Gedrag) onderzoekt de aanvraag, waarbij alleen gekeken wordt naar het doel waarvoor de aanvraag is ingediend. In dit geval de omgang met minderjarigen. Na goedkeuring ontvangt u de VOG per post. Het origineel levert u dan in bij het wedstrijdsecretariaat en de vergoeding zal daarna aan u worden overgemaakt.

Mocht u meer informatie willen over de VOG of procedure kunt u de website van NOC*NSF raadplegen: www.nocnsf.nl/vog of contact opnemen met de volgende bestuursleden:

Ben Vogels : algemeenbestuur@udi19.nl   tel: 06-55793819
Harold van Zutphen:  oz@udi19.nl   Tel: 06-13557902

 

rksv UDI'19/Beter Bed © 2017
Deze site is ontwikkeld door ID and more in samenwerking met Actv8
Twitter | Facebook | RSS | Sitemap | Disclaimer

Bezoekadres
Parklaan 4
5404 NH Uden
Plan uw route

Postadres
Postbus 719
5400 AS Uden
algemeen@udi19.nl

Sitemap

rksv UDI'19/Beter Bed

Bezoekadres: Parklaan 4, 5404 NH Uden
Postadres: Postbus 719, 5400 AS Uden