ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

Doek valt voor UDI na dikke nederlaag bij Westlandia (9-3)

UDI-1

Voor UDI viel er vandaag geen resultaat te halen op bezoek bij nummer twee Westlandia. De thuisploeg begon veel beter aan de wedstrijd en de 4-1 voorsprong bij rust voor de thuisploeg was geenszins geflatteerd omdat UDI verdedigend veel te veel weg gaf. In de pauze werd al duidelijk dat Jong Fc Den Bosch voor stond bij HBS en dus zou alleen een gelijkspel UDI nog kunnen helpen richting nacompetitie. Dat zat er echter geen moment in en het was vooral de thuisclub die gretig op zoek was naar extra doelpunten. Uiteindelijk wist Westlandia uit nog zo'n 20 kansen vijf keer te scoren en daarmee werd het een ontluisterende nederlaag voor UDI en daarmee ook degradatie naar de Hoofdklasse.

Voor UDI waren er vandaag veel mogelijke scenarios maar de trouwe volgers wisten het al vrij zeker. Wanneer UDI geen punt zou halen bij Westlandia dan was de kans groot groot dat het tevens degradatie zou gaan betekenen uit de derde divisie aangezien zowel Jong Fc Den Bosch als Jong Achilles'29 een aanmerkelijk beter doelsaldo hadden. Bij UDI begon Pennings op de bank omdat hij teveel hinder had van zijn blessure. Al direct vanaf de aftrap liet Westlandia zien dat het goed kan voetballen en bij de Udenaren leek er sprake van een soort verlamming. Het aantal foutieve passes in de eerste paar minuten was al fors en de openingstreffer van Jeroen Spruijt in de derde minuut was geen toeval.. Kort erna kregen de Ruijter, weer gelegenheidsspits, en Shanwary dikke kansen maar UDI wist niet te scoren.

In de opvolgende fase wordt de Udense achterhoede helemaal zoek gespeeld en al snel wordt Koot uit de dug-out gestuurd voor een warming up. Het mag een wonder heten dat Westlandia in die fase niet scoort. Sterker nog UDI krijgt uit twee uitvallen via Wassenberg (op de paal) en Shanwary nog prima kansen maar ze worden niet verzilverd. Eenmaal weet Wassenberg wel te scoren met een hard laag schot. Westlandia heerst en komt via treffers van van de Zalm en 2x Spruijt op een comfortabele 4-1 voorsprong met de rust. Wijdeven is dan al naar de kant gehaald en vervangen voor de van een blessure terug gekomen Koot maar Westlandia regeert de wedstrijd.

In de rust blijft Shanwary in de kleedkamer achter en komt Knud v.d. Heuvel. UDI weet dan dat het minimaal gelijk moet spelen om nog voor nacompetitie in aanmerking te komen.UDI toont wel de wil en komt zelfs via v.d. Heuvel op 4-2 maar kort erna is het van de Zalm die de stand weer op 5-2 brengt. Het spel wordt dan gespeeld zonder echt middenveld met aan beide zijde open huis achterin. Westlandia weet daar beter mee om te gaan en via treffers van Bajic en van de Zalm wordt het 7-2. Als dan de speaker nog omroept dat men nog één treffer verwijderd is van 100 doelpunten in deze competitie gaat het gas er vol op bij de thuisploeg. UDI ontsnapt door kunst en vliegwerk aan tegentreffers en ziet bovendien Robin van Cuijk op aangeven van Koot nog fraai de 7-3 binnen schieten. Het zijn echter invaller van Bochoven en Tichem die het thuispubliek laten juichen. Een hele dikke nederlaag voor de Udenaren die na het vernemen van de eindstand van HBS tegen Jong Den Bosch de definitieve bevestiging krijgen dat het verblijf in de derde divisie na één jaar weer gedaan is. Naast UDI degradeert ook Jong Achilles'29 rechtstreeks en spelen Juliana'31 en Jong Fc Den Bosch in de nacompetitie om wellicht in de derde divisie te blijven.

Voor de trouwe volgers rest nu een vakantie of ergens in de regio nog een wedstrijdje kijken. De Udense spelers kunnen nu eindelijk gaan herstellen van een lang en zwaar seizoen waarin velen bovendien noodgedwongen met blessures gespeeld hebben. Komend seizoen is er een nieuwe frisse start in de Hoofdklasse en we zijn benieuwd hoe de Udense selectie er dan uit zal zien.

UDI'19: Sander Maas, Nick van Dijk, Frank Wijdeven (24. Marc Koot), Randy Hofmeijer, Dick Smits, Tim Wolf, Mees Linders (56. Robin van Cuijk), Esmat Shanwary (46. Knud v.d. Heuvel), Joep van Geelkerken, Thijmen de Ruijter en Sam Wassenberg.