ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

Fantastisch voetbalweekend met het Easter Open Tournament

Algemeen - Jeugd

Na de mooie opening van het toernooi op vrijdagavond op ons sportpark was het zaterdag en zondag volop voetbal. Met 30 teams op zaterdag en 35 teams op zondag was het een gezellige drukte.

Naast de vele teams uit het buitenland waren er ook enkele UDI’19 teams aanwezig om hun poule wedstrijden af te werken.

Op zaterdagmiddag kwamen de spelertjes van de JO7 (Minipupillen) trots terug uit Oeffelt als winnaar van hun toernooi! De enorme beker werd met trots door de kinderen aan het aanwezige publiek op het terras getoond. In een relaxte sfeer werden zaterdag de poulewedstrijden van verschillende leeftijdscategorieën gespeeld voor plaatsing in de finalepoules op zondag. Ondanks het wat koude weer was het toch gezellig druk op het terras waar de catering het druk had met het bereiden van de hamburgers, broodjes en het typisch Engelse Sandwich Chips…

Zondag begonnen we weer om 9 uur met de eerste wedstrijden van de 2 categorieën die bij UDI’19 hun finaledag hadden, de U19 jongens en U13/U12 9x9. Bij de U13/U12 9x9 speelde vanuit UDI’19 de JO11-1 mee. Ondanks het leeftijdsverschil met de andere teams lieten ze zich niet aan de kant zetten. Door een goede uitslag op zaterdag mochten ze zondag in de winnaarspoules meespelen. Na 2 gelijke spelen speelde ze uiteindelijk om de 3 en 4de plaats. Helaas werd deze wedstrijd tegen Northampton Town uit Engeland  verloren maar mogen ze trots zijn op de 4de plaats als veruit jongste team! Complimenten voor spelers en leiding! In de finale speelde FC de Rakt JO13-1 tegen Legends Soccer School uit Zuid Afrika. De Rakt werd als winnaar gehuldigd en mocht de Bokaal mee naar huis nemen.

In de U19 groep was het Volkel JO19 die bijna de finale wisten te bereiken. Helaas was het Engelse Pro academy FC net iets te sterk en kon Volkel zich opmaken voor de strijd om de 3de en 4de plaats. Tegenstander was  Bishop Auckland St Marys JFC, ook uit Engeland. Na een spannende strijd was het Volkel die door een 1-0 winst met de 3de plaats huiswaarts keerde.

De finale was een Engels onderonsje en werd gespeeld onder leiding van het Duitse arbitrale trio wat de hele dag al actief was als aanvulling op de UDI’19 scheidsrechters. Met een 1-0 overwinning tegen St. Neots  FC was het Pro Academy FC die de reis richting Engeland met de winnaarsbokaal mag maken.

We kunnen terugkijken op 3 geslaagde dagen met het Easter Open 2017. Door de geweldige  inzet van de vele vrijwilligers hebben we als UDI’19 weer een visitekaartje afgegeven. Dat blijkt mede uit de vele positieve reacties die we mochten ontvangen van de deelnemers. Bedankt voor jullie inzet!