ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

Prima gelijkspel UDI bij Magreb'90 (2-2)

UDI-1

Het dubbele speelprogramma voor UDI 1 met Pasen is de Udense ploeg goed begonnen met een gelijkspel op bezoek bij Magreb'90 in Utrecht. De technisch vaardige gastheren vergaten in de eerste helft de wedstrijd te beslissen. UDI kwam terug in de wedstrijd en kwam zelfs op voorsprong maar helaas voor de aanhang van de Udenaren wist Magreb'90 nog langszij te komen. Daarmee toch nog een puntje tegen een tegenstander die van de laatste acht wedstrijden er zeven winnend wist af te sluiten.

De ziekenboeg blijft aardig gevuld bij de Udenaren waar vandaag doelman Maas, aanvoerder Wolf en Robin van Cuijk met blessures aan de kant moesten blijven. Rechts achterin was er een basisplaats voor Wijdeven en ook vandaag was Nick van der Horst de vervanger op doel. Voor een aantal meegereisde supporters begon de aankomst in Utrecht met een lichte teleurstelling want in de kantine van onze Marokaanse gastheren wordt geen alcohol geschonken. Met een non-alcoholisch drankje of een lekker broodje shoarma werd een plekje gezocht langs het winderige hoofdveld van Magreb'90. In de wetenschap dat de Utrechters een imposante reeks overwinningen op haar naam had staan welke vorige week gestopt werd door stadsgenoot Hercules waren de Udense supporters er vandaag niet gerust op.

Al direct vanaf de aftrap bleek dat het een lastig potje zou gaan worden. Bij de thuisclub waren namelijk spits Jawad Bellasan en vleugelaanvaller Souffian Reclaoui weer van de partij na een week schorsing en die lieten direct hun kunnen zien. Op de rechterflank stond bij Magreb'90 met Guytho Mijland bovendien nog een echte flankflitser die zoals wel eens wordt geduid op de brommer was. Smits en Wijdeven zagen in die eerste minuten overal tegenstanders voorbij komen. In de derde minuut leidde dat al tot een 1-0 achterstand voor de Udenaren wanneer Mijland op rechts iedereen voorbijsnelt en zijn lage voorzet door Reclaoui wordt binnen geschoten. De thuisploeg blijft dan doorgaan en van der Horst moeten enkele keren goed optreden tegen inzetten van Ouja en Bellasan. Langzaam aan kan UDI zich wat onder de druk vandaan spelen en wanneer Knud van den Heuvel vanaf links een strakke lage voorzet in huis heeft is het Lars van Geelkerken die slim aan de eerste paal de gelijkmaker binnen tikt. UDI gaat steeds beter spelen en laat zich meer en meer zien op de helft van de tegenstander. De laatste goede kans voor de rust is weer voor Bellasan maar van der Horst redt knap in een 1 op 1 duel.

Direct na de pauze gaat het duel verder met een dikke kans voor Magreb'90 waar een aanvaller rakelings naast schiet en de Udenaren niet mogen klagen dat scheidsrechter Cairo een valpartij van Bellasan niet bestrafd met een penalty. Kort erna is dat aan de andere kant wel het geval maar die is zo duidelijk dat er ook geen enkel moment van twijfel of protest was. Koot kwam vanaf rechts voorbij zijn tegenstander welke dan vrijwel op de achterlijn naar de grond gaat en de bal als een volleerd doelman in de handen neemt. De toegekende penalty wordt door Koot onberispelijk binnen geschoten en dus staat UDI op een 1-2 voorsprong.

UDI is inmiddels volledig gelijkwaardig aan de gastheren die technisch veel vaardiger zijn maar de Udenaren jagen fel op de afvallende ballen en winnen veel directe duels. Toch blijft het oppassen voor met name Bellasan die meerdere keren zijn directe tegenstander de hielen laat zien en met mooie bewegingen voor gevaar zorgt. Misschien is hij net iets te balverliefd maar het is zeker een genot om naar te kijken. Halverwege de tweede helft is er weer een prima actie van Koot die met een schot richting kruising doelman Ouaj tot een mooie redding dwingt. Bij de thuisploeg komt dan Stanley Tailor in het veld die met een flink postuur en aardig wat lengte als aanspeelpunt moet gaan dienen. Het Udense centrum met Pennings en vooral van Dijk krijgen het er lastig mee.

Een kwartier voor tijd valt dan toch vrij onverwacht de gelijkmaker wanneer de bal na een afgeslagen aanval voor het Udense doel blijft liggen en zowel enkele verdedigers als doelman van der Horst elkaar aankijken. Het blijft dan vreemd dat niemand van de spelers gewoon besluit de bal een enorme peer te verkopen zodat die voor het doel weg komt. Het is echter Reclaoui die besluitvaardiger is en de bal een beslissend tikje geeft en daarmee de gelijkmaker op het niet aanwezige virtuele scorebord brengt. Magreb'90 dringt dan in het restant van de wedstrijd nog fel aan maar de Udenaren blijven overeind wanneer schoten van Reclaoui en Demirci naast het doel gaan. Kort voor het einde krijgt ook Wassenberg nog een kansje maar zijn inzet wordt door de doelman van Magreb'90 gekeerd en dus blijft het vooral tot teleurstelling van de thuisploeg 2-2. UDI heeft zich vandaag prima laten zien en haalt volkomen terecht een puntje weg in Utrecht. Bovendien is er ongetwijfeld weer vertrouwen getankt voor het inhaalduel van komende maandag thuis tegen HBS.

UDI'19: Nick v.d. Horst, Frank Wijdeven (74. Thijmen de Ruijter), Nick van Dijk, Rinke Pennings, Dick Smits, Randy Hofmeijer (82. Mees Linders), Joep van Geelkerken, Lars van Geelkerken, Knud v.d. Heuvel (77. Raoul Oomen), Sam Wassenberg en Marc Koot.