ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

Spanning UDI blijft na gelijkspel tegen Hercules (2-2)

UDI-1

UDI knokte vandaag voor wat het waard was en leek lange tijd op een overwinning af te stevenen maar in de slotminuten wist Hercules toch gelijk te komen. De Udenaren kwamen al vroeg op voorsprong en wisten die in de tweede helft ondanks dikke kansen voor Hercules uit te bouwen naar 2-0. Na de aansluitingstreffer van de Utrechters die op jacht waren naar de derde periode werd het billen knijpen en scoorden de gasten toch nog tweemaal. Een teleurstelling voor UDI dat volgende week tegen Westlandia moet winnen wil men kans maken op rechtstreekse handhaving. Ook nacompetitie of rechtstreekse degradatie behoort echter nog tot de mogelijkheden.

 

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Pennings in de warming-up nog getest en werd besloten dat hij kon spelen. Ook Robin van Cuijk bleek weer zodanig hersteld dat hij op de bank kon beginnen. Vandaag was er voor de eerste keer een basisplaats voor Esmat Shanwary die naast Hofmeijer centraal op het middenveld mocht spelen. Ook voor de Ruijter was er een basisplek maar nu weer gewoon in het hart van de defensie. Kort voor aftrap werd afscheid genomen van de selectiespelers Walk en Bollen (beiden naar Prinses Irene), Vogels (Margriet) en Dimitri Cremers (stopt vanwege blessures). Naast een kort woord van de voorzitter was er uiteraard een bos bloemen.

In het begin van de wedstrijd was duidelijk dat er voor beiden teams veel op het spel stond. Hercules moest winnen in de strijd om de derde periodetitel en UDI strijdt al weken tegen de nacompetitieplek of eventueel zelfs rechtstreekse degradatie. Voor UDI begon de wedstrijd prima toen bij een scrimmage middenvelder Mees Linders de bal gaf op Wassenberg die scoorde en daarmee de Udenaren op een 1-0 voorsprong bracht. (Noot redactie: aangepast omdat niet Linders maar Wassenberg het doelpunt maakte). In de opvolgende periode is Hercules de betere ploeg met een hoofdrol voor middenveldregisseur Reynaers en aanvaller Issarti. Toch duurt het tot de 29e minuut voordat de aanhang van Hercules kan opveren wanneer Nathan Bijl aan een zeer lange rush begint, goed voorgeeft maar de inzet van Issarti buiten bereik van Maas op de paal beland. Direct erna is er een geweldige kans voor Wassenberg die diep gaat op een pass van Nick van DIjk wegdraait van zijn tegenstander en direct uit de draai de bal op doel schiet. Helaas voor hem en de rest van de UDI-aanhang komt de bal via de lat weer het veld in. Kort voor rust is er weer gevaar voor het Udense doel wanneer Hercules de bal tegen de paal schiet. Helaas voor de Udenaren moet Pennings in die actie toch met een blessure van het veld en wordt vervangen door Frank Wijdeven.

Na de pauze blijft Hercules de bepalende ploeg en heeft de Udense verdediging inmiddels ook zijn handen vol aan de razendsnelle invaller Gilbrano Plet die vaak ondanks dubbele dekking voor veel gevaar zorgt. UDI blijft fel op de bal jagen en maakt het Hercules lastig die de fysieke duels het liefst niet zien. Na een minuut of tien is er de eerste kans voor UDI wanneer de Ruijter uit een hoekschop gevaar sticht maar doelman Mulder weet prima te redden. Even later is er weer een hoekschop voor UDI en weer is het de Ruijter die scherp staat maar nu wel de beslissende tik kan uitdelen in een woud van benen ongeveer op de doellijn van Hercules. De 2-0 voorsprong wordt luid bejubeld want hoewel niet helemaal in lijn met het spelbeeld toch een prettige situatie voor de dapper strijdende Udenaren. Hercules wisselt direct tweemaal en verhoogt nogmaals de druk op de Udense ploeg. Met nog achttien minuten te spelen is het geluk aan de zijde van Hercules wanneer Issarti vanaf de zestien meter uithaalt en zijn inzet iets van richting veranderd ziet worden zodat UDI-doelman Maas kansloos is.

Met nog een kwartier te spelen gaat het duel vol open met kansen voor beide teams. Een kans voor Jeffrey Vlug gaat net naast het Udense doel en direct erna redt Maas dan op een goede kopbal van Issarti. Bij UDI gaan dan Shanwary en Wolf moegestreden naar de kant en komen van den Heuvel en van Cuijk de laatste fase in de wedstrijd. De druk op het Udense doel wordt steeds hoger en dan lijkt de gelijkmaker te komen maar invaller Plet werkt de bal aan de tweede paal naast het Udense doel. Er komt dan wat meer irritatie in het duel omdat scheidsrechter van der Werff zichzelf steeds belangrijker begint te vinden en aan beide zijden wat vreemde beslissingen neemt. Blijkbaar heeft hij een Zwitserse stopwatch want wanneer Maas 6.1 seconden de bal in de handen heeft krijgt UDI een indirecte vrije trap tegen die door Maas vervolgens echter bekwaam wordt gekeerd.

In de laatste vijf officiele speelminuten is het vrouwen en kinderen eerst en ligt het veld tamelijk open. UDI lijkt daarvan te profiteren wanneer in een messcherpe counter de bal op rechts bij van Cuijk belandt die een goede voorzet heeft waar Wassenberg het hoofd tegenaan kan krijgen maar de bal gaat net naast het doel. Dan wordt het weer druk voor het Udense doel en komt er alsnog de gelijkmaker. Een bal die aan de tweede paal komt bij Smits en directe tegenstander Vlug lijkt goed verdedigd te worden maar Vlug is slimmer en weet er toch een been tegenaan te krijgen en ziet de bal tot zijn grote vreugde het doel in rollen. Erg zuur voor de Udenaren die dapper gestreden hebben  maar nu voor de tweede week op rij in de slotfase wederom de gelijkmaker binnen krijgen. De eerlijkheid gebiedt echter ook vandaag te zeggen dat Hercules dat gelijkspel ook wel verdiend had.

Nadat de laatste uitslagen binnen zijn blijkt dat in de kelder van de derde divisie nog alles open ligt met Jong Den Bosch en Jong Achilles'29 welke beide 27 punten hebben en op de plekken voor rechtstreekse degradatie staan. UDI staat met drie punten meer op plaats 16 wat nacompetitie zou betekenen en ziet Juliana'31 daar weer een punt boven. Ook Magreb'90 wat twee punten meer heeft staat nog in de buurt. Volgende week wordt het dus extreem spannend in het uitduel bij Westlandia.

UDI'19: Sander Maas, Tim Wolf (79. Knud v.d. Heuvel), Nick van Dijk, Rinke Pennings (41. Frank Wijdeven), Thijmen de Ruijter, Dick Smits, Randy Hofmeijer, Mees Linders, Esmat Shanwary (75. Robin van Cuijk), Joep van Geelkerken en Sam Wassenberg.

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.