ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

Sterk geflatteerde nederlaag UDI bij JVC (4-1)

UDI-1

Voor de pauze was JVC iets sterker en kwam verdiend op voorsprong via Jordie van der Laan. Na de pauze moest UDI al snel tweemaal wisselen na twee duels van Zaimi met Wolf en Oomen. UDI kwam desondanks terug in de wedstrijd en zag JVC doelman Kanters enkele keren sterk redden. Na de 2-1 ging UDI voor de gelijkmaker en was er zelfs dichtbij maar counterde JVC uiteindelijk naar een 4-1 overwinning.

UDI-trainer Ruijsch kon vandaag geen beroep doen op spits Wassenberg en middenvelder Joep van Geelkerken die beiden een schorsing van een wedstrijd moesten uitzitten. Daarnaast was ondermeer Koot ook niet inzetbaar vanwege een vorige week opgelopen blessure. Doelman Maas en flankspeler Wolf bleken voldoende hersteld om in ieder geval weer ingezet te kunnen worden. De aanval van de Udenaren werd vandaag gevormd door Oomen in de spits en van den Heuvel vanaf links terwijl Wolf op rechts voor diepgang moest zorgen vanaf het middenveld.

Op zaterdagavond was de Udense aanhang weer in meerderheid aanwezig langs het Cuijkse kunstgras want ook in Cuijk levert het voetbal op de zaterdagavond geen grote aantallen extra toeschouwers voor de thuisclub op. De start van het duel was voor JVC dat via spits Jordie van de Laan voor gevaar zorgde voorin. Een kopbal van hem ging al na enkele minuten over het Udense doel. De eerste kans voor UDI is er wanneer Hofmeijer de bal diep speelt op Oomen die zijn inzet gekeerd ziet worden door doelman Kanters. Jongeling Oomen heeft het sowieso lastig tegen klasbak Jorrit Ritzen die achterin sterk staat te verdedigen. JVC heeft iets meer van het spel en krijgt via Rik Renirie nog een kans maar hij schiet recht op doelman Maas. Achterin oogt UDI vooral aan de rechterzijde kwetsbaar waar Wijdeven veel moeite heeft met zijn directe tegenstander Boy Visser.

Een minuut of zeven voor de rust zorgt een voorzet vanaf links voor de openingstreffer. In eerste instantie kopt Renirie op de paal maar is van der Laan alert en tikt de bal in de rebound alsnog binnen (1-0). Kort voor de rust is er ineens veel reactie vanuit het publiek wanneer Zaimi tegenstander Wolf een tik op het hoofd geeft maar scheidsrechter Horst merkwaardig genoeg besluit de speler van JVC alleen vermanend toe te spreken.

Direct na rust is Zaimi weer vol in beeld met twee acties. Eerst raakt hij Wolf waardoor deze wederom geblesseerd naar de kant moest. Verdediger de Ruijter wordt dan ingebracht als spits om te proberen iets te forceren. Nog voordat hij de bal heeft geraakt moet echter weer een UDI-speler met een blessure van het veld. Nu is Oomen het slachtoffer van een duel met Zaimi al lijkt vooral het Cuijkse kunstgras hier de boosdoener. De Udense spits wordt met een brancard van het veld gedragen met ogenschijnlijk een vervelende knieblessure.

Jaap Kerkhof komt hem vervangen en gaat vanaf de linkerflank spelen. UDI speelt nu opportunistisch en krijgt direct een goede kans wanneer de Ruijter een hoge bal goed inkopt maar zijn inzet op de lijn gekeerd ziet worden. Binnen een kwartier na rust moet JVC doelman Kanters zich weer onderscheiden met een goede redding op een hard schot van Knud van den Heuvel. UIt een in die fase spaarzame actie van JVC is het echter wel raak. Boy Visser krijgt op links te veel ruimte en mag vrij uithalen waarbij de bal met een boog over doelman Maas in het doel belandt.

UDI is niet echt van de wijs en zoekt de aanval. Met nog iets meer dan een kwartier te spelen wordt Linders in de zestien meter neergelegd door de net ingevallen Babadi waarna Pennings de toegekende strafschop strak hoog in het doel schiet en daarmee de spanning met 2-1 terug brengt in de wedstrijd. Kort erna is er een uitstekend schot van Linders en weer is doelman Kanters bepalend met een fraaie redding. JVC loert rustig op de counter en krijgt ook veel ruimte wanneer UDI massaal de aanval kiest. Een foutje op het middenveld brengt JVC in balbezit en brengt spits van der Laan, ogenschijnlijk in buitenspel positie staand, in balbezit. Hij laat zijn kunnen echter zien en scoort beheerst in een direct duel met doelman Maas.

Ook Zaimi krijgt daarna nog een kans met een schot op de paal. Volledig geflatteerd scoort JVC kort erna via van der Laan zelfs nog een vierde keer. Het was een treffer die alleen voor de statistieken van belang was. De overwinning van JVC was over de gehele wedstrijd gezien misschien wel terecht maar had het vooral veel te danken aan doelman Kanters die meer tegentreffers wist te voorkomen. Voor UDI was het resultaat vandaag naast de nul punten toch vooral ook het uitvallen van Wolf en Oomen met blessures. Volgende week speelt UDI thuis tegen Quick'20 uit Oldenzaal en met het oog op de ranglijst zal men dan ondanks de vele afwezigen toch op zoek moeten naar drie punten.

UDI'19: Sander Maas, Frank Wijdeven, Nick van Dijk, Rinke Pennings, Dick Smits, Randy Hofmeijer, Mees Linders (82. Tim Hoefs), Lars van Geelkerken, Knud v.d. Heuvel, Raoul Oomen (50. Jaap Kerkhof) en Tim Wolf (48. Thijmen de Ruijter).

 

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.