ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

UDI niet verder dan gelijkspel tegen Quick'20 (1-1)

UDI-1

In de strijd om weg te komen van de onderste plaatsen had UDI het vandaag lastig tegen Quick'20. Na een vroege voorsprong hield UDI lang stand maar uiteindelijk wist de ploeg uit Oldenzaal toch de verdiende gelijkmaker op het bord te brengen. Met nog twee duels te gaan staat UDI nu op een plek waarbij in de nacompetitie zal moeten worden gespeeld. De afstand met de veilige plaatsen 13 en 14 is echter maar twee en een punt dus er is nog veel mogelijk.

 

Met ondermeer van Cuijk, Koot, van Geelkerken en Oomen die geblesseerd aan de kant stonden en een aantal half fitte spelers was de spoeling vandaag behoorlijk dun aan Udense zijde. Toch stonden er uiteraard elf spelers aan de aftrap en ook vandaag mocht centrale verdediger de Ruijter het weer voorin gaan doen naast Wassenberg in een tweemans voorhoede. In de voorbereiding moest bovendien ook doelman Maas afhaken en kwam van der Horst vanaf de start binnen de lijnen. De start van de wedstrijd was verrassend want al na vijf minuten was het Pennings die een goede steekbal gaf op de Ruijter die oog in oog met doelman van Berkel kalm bleef en de bal linksonder in het doel deponeerde.

Direct daarna was het echter vooral Quick'20 wat de klok sloeg met veel vrijheid voor linkerverdediger Zwienenberg die een aantal keren een gevaarlijke voorzet in huis had. Het is dat de Oldenzalers het vizier nog niet scherp hadden staan want men kreeg enkele prima kansen op de gelijkmaker die net naast of over gingen. Na een half uur spelen is er een geweldige kans voor UDI. Het is Hofmeijer die met een slimme pass Wassenberg aanspeelt die hard uithaalt maar doelman van Berkel met een geweldige redding de bal naast de paal ziet tikken. In het restant van de eerste helft zijn het vooral de bezoekers die in balbezit zijn maar het aantal kansen tussen de palen is beperkt.

Na de pauze verandert er weinig aan het spelbeeld: UDI wordt achteruit gedrongen en speelt met de diepste mensen een stuk op eigen helft. De gasten proberen vanalles maar komen niet door de verdedigende stellingen van de Udense ploeg. Dan is er een geweldige actie van Jeroen Visscher die drie UDI-mannen het bos instuurt en goed uithaalt maar zijn schot gaat rakelings over. De druk van Quick'20 blijft toenemen en het lijkt een kwestie van tijd voordat de gelijkmaker komt. Gelukkig voor de Udenaren is doelman van der Horst alert en redt hij bekwaam op een goed schot van de bezoekers. Bij een fraaie vrije trap van Quick'20 is van der Horst weer bepalend en met een goede redding houdt hij de nul op het bord.

Bij UDI komt dan Esmat Shanwary voor de moegestreden de Ruijter maar er hadden veel spelers gewisseld kunnen worden want menigeen liep op het tandvlees. Zou het dan echt nog gaan lukken om de drie punten binnen te slepen? Het antwoord kwam vier minuten voor tijd toen bij een scrimmage voor het Udense doel de doelman een hoge bal wil wegstompen maar deze niet goed raakt en via de lat weer het veld in ziet komen waar Jan Willem Kamp simpel de bal kan intikken en daarmee de voor Quick'20 zeer verdiende gelijkmaker binnen kon schieten. Erg zuur voor de Udenaren en met name doelman van der Horst maar het werd dus toch nog een gelijkspel. Vlak voor het einde van het duel is er een nog een lange sprint van rechterverdediger Wijdeven die voorgeeft op Wassenberg maar die ziet de bal van zijn been springen en dus blijft het ook na zes minuten extra tijd gelijk en dat is eigenlijk een verdiende uitslag wanneer je kijkt naar het wedstrijdbeeld.

Voor de Udense ploeg is het echter zuur dat men niet die extra puntjes binnen heeft kunnen halen want onderin kwam de rest ook weer dichterbij  Met nog twee wedstrijden te spelen staan er drie ploegen onder de Udenaren met maximaal twee punten achterstand maar op de veilige 14e plek is de achterstand ook slechts één puntje. Het worden nog twee zware weken voor de Udenaren met de duels tegen Hercules (thuis) en Westlandia (uit) nog voor de boeg.

UDI'19: Nick v.d. Horst, Frank Wijdeven, Nick van Dijk, Rinke Pennings, Dick Smits, Randy Hofmeijer, Tim Wolf, Mees Linders (69. Knud v.d. Heuvel), Joep van Geelkerken, Sam Wassenberg en Thijmen de Ruijter (81. Esmat Shanwary).

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.