ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen1

UDI wint op karakter tegen HBS (2-0)

UDI-1

Na een eerste helft zonder veel kansen maakten de Udenaren het verschil in de tweede helft. Kort na rust werd Oomen gevloerd en verzilverde Pennings de toegekende strafschop. UDI blijft dan fel op de bal spelen en het Haagse HBS heeft moeite om in het spel te komen. Halverwege de tweede helft komt Smits op inzet op links en geeft af op Oomen die met een streep in de linkerhoek de 2-0 op het bord brengt. In de eindfase krijgen beide teams nog kansen maar gescoord wordt er niet meer en dus zijn het drie zeer belangrijke punten voor de Udense ploeg.

Ook vandaag kon de technische staf weer niet beschikken over een aantal spelers. Naast Maas en van Cuijk (blessures) en Lars van Geelkerken (geschorst) bleek tijdens de warmingup dat ook Wolf en van den Heuvel niet konden starten. Er was dus een basisplaats voor Jaap Kerkhof op de linkerflank. De start van het duel is voor HBS dat via Hulst en de Geer goede kansen kreeg maar doelman van der Horst keepte vandaag ook weer een uitstekende partij. Het eerste kansje voor UDI is voor Oomen maar zijn schot met links gaat rakelings voorlangs.

Na ruim een kwartier is er de volgende domper voor de Udenaren wanneer Koot na een spintduel waarschijnlijk met een spierscheuring het veld moet verlaten. Voor hem in de plaats komt Linders op het middenveld spelen en verhuist Oomen naar rechtsvoor. In de fase die dan volgt speelt het spel zich vooral af op het middenveld zonder dat beide ploegen de voorwaartsen echt in stelling kunnen brengen.

Na de rust zet UDI een tandje bij en al direct wordt het verschil duidelijk. De Udenaren gaan feller de duels in en winnen vaak de afvallende ballen. Al in de derde minuut levert dat resultaat op wanneer Oomen de zestien meter binnen gaat en weggeduwd wordt door zijn tegenstander. Voor scheidsrechter Witlox is het voldoende om de bal op de stip te leggen en het is Rinke Pennings die de elfmeter hard en hoog binnen schiet. UDI heeft in deze fase de overhand met een belangrijke rol op het middenveld voor de absolute uitblinker aan Udense zijde in de persoon van Joep van Geelkerken die ontelbare keren de bal ontfutselt en met mooie passes direct de opening vindt.

Na een hoekschop heeft UDI de pech dat Nick van Dijk iets te hoog kopt en zijn inzet uit een hoekschop over het doel ziet gaan. Kort erna lijkt het de tweede treffer dan echt te komen. De hardwerkende Wassenberg komt op rechts door en geeft een strakke lage voorzet in de voeten van Linders maar die werkt de bal tot zijn eigen afgrijzen over het doel. Na ruim een kwartier krijgt UDI dan toch loon naar werken. Het is Dick Smits die op links opkomt en met volle inzet enkele spelers passeert, de bal dan ook nog goed mee krijgt en aflegt op Oomen. De youngster aan Udense zijde bedenkt zich geen moment en kegelt de bal mat een harde streep in de linkerhoek buiten bereik van doelman van der Helm.

In de laatste twintig minuten van het duel blijft de Udense ploeg alles geven en komt daarmee vaak in balbezit. Bij HBS komt het gevaar dan nog enkele keren van de linkerzijde waar Gino Mulder enkele mooie acties in huis heeft maar de Udense achterhoede blijft overeind en met hulp van doelman van der Horst weet men na dertig wedstrijden dan eindelijk achterin de nul te houden, en nog veel belangrijker uiteraard, drie punten in de strijd om onderin weg te komen.Volgende week zaterdag speelt UDI het volgende duel en dan gaat het op bezoek bij JVC Cuijk. Dat wordt ongetwijfeld weer een lastige opgave en het is te hopen dat enkele geblesseerden komende week alsnog aan kunnen haken.

UDI'19: Nick v.d. Horst, Frank Wijdeven, Nick van Dijk, Rinke Pennings, Dick Smits, Randy Hofmeijer, Joep van Geelkerken, Raoul Oomen, Jaap Kerkhof (71. Knud v.d. Heuvel), Sam Wassenberg en Marc Koot (20. Mees Linders).