ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen7

Acht treffers maar geen winnaar tussen UDI en GOES

Algemeen - UDI-1

Ondanks vier treffers was dat voor UDI vandaag niet genoeg voor de drie punten. Tegenstander GOES leek aanvankelijk ook aanspraak te mogen maken op winst maar toen UDI kort voor tijd op 4-3 kwam leek de winst voor de Udenaren binnen handbereik. Zuur om vervolgens te moeten zien dat GOES toch weer langszij mocht komen en een puntje mee mocht nemen.

UDI moest vandaag beginnen zonder Tim Wolf die als gevolg van zijn twee gele kaarten afgelopen zondag en een nieuwe regel van de KNVB daarmee automatisch het eerstvolgende duel geschorst is. De technische leiding koos voor van DIjk en Hofmeijer centraal achterin en Pennings doorschuivend naar de nummer 10 positie. Naast hem begon Oomen ook weer in de basis en stonden Wassenberg en Gakpo in een tweemans voorhoede geposteerd. De wedstrijd begon voor UDI hoopvol met een treffer uit het leerboek. Een strakke lange pass van Hofmeijer bereikte op rechts de opgekomen Koca die vervolgens een goede voorzet geeft die door Gakpo netjes wordt binnengekopt. En dan is het al na vier minuten 1-0 voor de thuisploeg. Kort erna belandt een voorzet van Oomen ook nog op de lat. Goes is echter geenszins onder de indruk en zorgt voor veel dreiging in het aanvalsspel met ondermeer Franse en Manengela. Na iets meer dan een kwartier komen de bezoekers op gelijke hoogte wanneer bij een vrije trap vanaf rechts aanvoerder Hollemans alle ruimte krijgt om de bal aan de tweede paal binnen te schieten (1-1). Zes minuten later is het zelfs 1-2 wanneer Daniel Wissel een goede actie heeft waar UDI-doelman van Boxtel de inzet niet voldoende kan keren en vervolgens niemand kon vertellen wie de treffer (was blijkbaar Ray Kroon) had gemaakt maar feit was dat de bal in het Udense doel lag. De bezoekers uit Goes hebben een licht veldoverwicht en de Udenaren komen in die tweede fase van de eerste helft nauwelijks aan aanvallen toe. Bijna uit het niets is het dan kort voor rust toch nog raak. Een vrije trap wordt door Oomen goed terug gekopt op Wassenberg en die zorgt met een fraaie omhaal voor de gelijkmaker.

In de pauze blijft Meulink zoals verwacht achter in de kleedkamer om te worden vervangen door Koot. UDI start dan met de intentie om meer druk te zetten maar krijgt al snel de deksel op de neus. Wanneer scheidsrechter Schul weigert te fluiten voor een sliding met twee benen vooruit op Wassenberg profiteert Goes met een lange bal op spits Daniel Wissel die simpel de bal voorbij doelman van Boxtel werkt (2-3). Kort erna komt Oomen een teenlengte tekort om de gelijkmaker te maken en hij ziet zijn inzet net over gaan. Het is dezelfde Oomen die er vervolgens alsnog voor zorgt dat UDI scoort. Na een lange bal lijkt hij in een uitzichtsloze positie te komen met drie verdedigers om zich heen maar wonderlijk genoeg weet hij eruit te komen en geeft voor op Koot die de bal technisch perfect binnen schiet. Hofmeijer moet dan geblesseerd naar de kant en wordt vervangen door Wijdeven waardoor Pennings een linie naar achteren zakt. UDI heeft in deze fase een korte opleving en krijgt twee prima kansen. Eerst legt Wijdeven terug op Wassenberg die van een meter of tien rakelijks over schiet. Kort erna legt Oomen terug op van Geelkerken maar ook zijn schot gaat over.

In de laatste twintig minuten van het duel lijkt UDI de wedstrijd uit handen te geven. Goes is veel sterker en weet met snelle aanvallen over de flanken tot veel gevaar te zorgen. Er volgen veel oeh's en ah's uit het publiek wanneer weer eens een bal met kunst- en vliegwerk uit het Udense doel wordt gewerkt. Ook van Geelkerken laat zich dan nog eens zien met een verdedigende actie waarbij de bal van de doellijn wordt gewerkt. UDI lijkt rijp voor een nederlaag maar Goes weigert de trekker over te halen en dan ineens is het raak aan de andere kant. Koot wordt met een mooie bal diep gestuurd en vanaf de achterlijn weet hij tot verrassing van velen alsnog voor te kunnen zetten en Wassenberg is er als de kippen bij om de bal binnen te lopen.

Uiteraard grote vreugde bij de Udenaren want met nog twee minuten te spelen lijkt de winst in Uden te blijven. Verdiend zou dat niet zijn maar uiteraard geen Udenaar die daar om maalt. Goes geeft echter niet op en ziet de Udenaren op dezelfde manier slordig zijn zoals eerder ook al in de wedstrijd. Twee minuten krijgt UDI dan alsnog de rekening gepresenteerd en komt Goes verdiend op gelijke hoogte wanneer Jan Paul van Hecke een van de paal terugspringende bal alsnog binnen weet te werken.

Achteraf gezien was het publiek uiteraard de winnaar met acht doelpunten maar de Udenaren zullen ongetwijfeld gaan nadenken waarom er vandaag weer vier tegentreffers genoteerd moesten worden. Tien tegentreffers in de laatste drie duels is natuurlijk een punt van zorg. Volgende week speelt UDI in Oss tegen OSS'20 dat vandaag met 1-2 wist te winnen bij Meerssen.

UDI: van Boxtel, Koca, van Dijk, Hofmeijer (63. Frank Wijdeven), Smits, Pennings, Meulink (46. Koot), Gakpo, van Geelkerken, Oomen (72. Kerkhof) en Wassenberg.