ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

Deelnemers World Cup vertonen sinds afgelopen zaterdag hun kunsten in splinternieuwe tenues

Algemeen - Jeugd

Koud was het afgelopen zaterdagochtend wel, maar de enigen die daar last van leken te hebben, waren de ouders van de jongste pupillen. Hun kinderen waren inmiddels al druk bezig met een opwarm-partijtje in hun nieuwste kleurrijke outfit.

Tekst door: Levie Vriend; Foto's door Frans Geenevasen

De World Cup van UDI’19 is zo ingedeeld dat elke deelnemer namens een land tegen andere leeftijdsgenootjes speelt. Zo zijn de paarse tenues van Duitsland, groen van Mexico en oranje uiteraard van Nederland. Toch zorgen de kleuren soms nog voor wat verwarring, als voor aanvang van de World Cup aan de kinderen wordt gevraagd of ze wel weten welk shirt ze dragen. ‘Ik draag groen, dat is van Groenland toch?’, vraagt een enthousiast kind.

De kinderen zijn duidelijk enthousiast met hun nieuwe shirts, waar de Rabobank verantwoordelijk voor is. Erik Jansen is namens de bank aanwezig, en volgens hem is een tenue een mooie beloning voor het goede werk dat UDI’19 verricht de laatste tijd. ‘Belangrijk is dat nu de basis wordt gelegd voor een goede ontwikkeling voor later, en belangrijk daarin is dat de kinderen respect tonen naar elkaar. Dat gebeurt hier duidelijk, en daar hebben we graag een aandeel in. Misschien haalt iemand later wel het eerste van UDI. Al is dat natuurlijk niet ons doel, dat is om iedereen het naar zijn zin te laten hebben. En dat lukt prima, zo te zien.’

Dat het vroeg is op de zaterdagochtend, is bij de kinderen nergens vanaf te zien. Wanneer Jansen zijn praatje houdt voor de kinderen over de tenues, is het maar wat lastig om hun aandacht te winnen. Hij houdt het dan ook kort. ‘Ik wil maar een ding tegen jullie zeggen, jongens. Beloven jullie, wanneer een van jullie later misschien wel het échte Nederlands Elftal haalt, ik dan vrijkaartjes krijg voor een wedstrijd?’ Nog geen vijf seconden later krijgt hij van iedereen een high five en is het tijd om de tenues echt te testen, tijdens de partijspelletjes.

Even later verspreiden alle deelnemers zich over het kunstgrasveld van UDI om hun partijtjes te spelen. Nederland speelt tegen Argentinië. Een affiche waar het echte Oranje alleen maar van kan dromen.

Zie hier meer foto's!

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.