ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

Driepunter voor UDI bij Beekse BVC

Algemeen - UDI-1

In een matig duel kwam UDI voor rust op voorsprong via Van Hout. Na de pauze verzuimden de Udenaren een beslissende voorsprong te nemen en leek men tien minuten voor tijd de deksel op de neus te krijgen na de gelijkmaker van BVC. Kort erna was het echter invaller Meulink die de Udense ploeg de drie punten bezorgde.

Driepunter voor UDI bij Beekse BVC

De Udenaren misten vandaag centraal achterin Pennings, Hofmeijer en Massa door blessures zodat voor de gelegenheid Smits naar het centrum werd gehaald en Wijdeven linksachter mocht starten. In het doel bij de Udenaren stond van der Horst als vervanger voor de geblesseerde van Boxtel. Op een door de regen zwaar veld wat gaandeweg het duel vorderde hobbeliger werd kon toch nog redelijk gevoetbald worden. Veel belangstelling voor deze wedstrijd was er niet en van de honderd toeschouwers kwam ook nog eens driekwart uit Uden. Met een frisse wind en af en toe wat regen was het ook niet direct een feest langs de lijn. Het niveau van de wedstrijd was niet echt hoog met veel balverlies aan beide zijden en weinig soepel lopende aanvallen. De eerste echte kans was er na een half uur spelen als Wijdeven onder een bal doorgaat en aanvaller Sander Arts alleen op van der Horst af mag gaan. De Udenaar is echter alert en keert de inzet van de BVC-er uitstekend. Een minuut of vijf voor de rust is er het eerste echte gevaarlijke moment van de Udenaren wanneer van Hout op de punt van de zestien wordt neergelegd. Hij gaat zelf achter de bal staan en schiet deze met een hoge boog over doelman Alex Joosten die zich volledig verkijkt en de bal tot zijn afgrijzen in het doel ziet landen.

Na de pauze begint BVC'12 wat feller aan het duel en nog meer dan in het eerste bedrijf worden de ballen lang en hoog ingespeeld in de hoop dat er een bal goed gaat vallen. Aan beide kanten gaat dan nog steeds veel mis met slordig balverlies en passes die niet goed aankomen. Waar het Udense middenveld vorige week goed speelde was het vandaag over de gehele lijn aanmerkelijk minder goed. Na iets meer dan tien minuten krijgt UDI een grote kans wanneer doelman Joosten een bal los laat maar de inzet van Gakpo wordt op de lijn gekeerd door een verdediger. Even later weer een reuzekans voor de Udenaren wanneer Koca op rechts opkomt en inspeelt op Wassenberg die in plaats van zelf uit te halen aflegt op van Hout die echter vervolgens op de paal mikt. Bij UDI gaat dan de ongelukkig spelende Oomen naar de kant en wordt vervangen door Meulink. Het missen van de grote kansen lijkt UDI dan op te gaan breken wanneer een minuut of acht voor tijd UDI-doelman van der Horst de fout in gaat bij een lange bal van Dominique Scholten en deze over zich heen in het doel ziet gaan. Jammer voor de jongeling die verder een prima indruk maakte. BVC lijkt door de gelijkmaker even door te kunnen drukken maar al snel is het weer UDI dat weet te scoren. Na een scrimmage komt de bal voor de voeten van Gakpo die doorspeelt op de vrijstaande Meulink die randje buitenspel het beslissende tikje geeft en de Udense aanhang laat juichen. In de extra tijd liet Meulink zich nog eens goed zien door na een combinatie vanaf rechts de bal panklaar voor de voeten van Wassenberg af te leveren maar deze besluit met een pegel tegen de lat.

Driepunter voor UDI bij Beekse BVC

Voor de Udenaren staat er komende week een midweekse bekerwedstrijd op het programma. Wanneer het weer een beetje meewerkt speelt men komende donderdagavond in de derde ronde van de districtsbeker in en tegen Gassel. Volgende week zondag wacht een thuiswedstrijd tegen Halsteren.

UDI: van der Horst, Koca, van Dijk, Smits, Wijdeven, van Geelkerken, Wolf, Gakpo, Oomen (67. Meulink), Wassenberg en van Hout.

 

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.