ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

Geen kampioenschappen meer binnen de nieuwe wedstrijdvormen JO-8 en JO-9 (aanvulling link KNVB)

Algemeen - Jeugd

Nu de KNVB dit seizoen de nieuwe wedstrijdvormen heeft geïntroduceerd bij de JO-8 en JO-9, waarin vooral het spelplezier voorop staat, zijn er binnen deze leeftijdsgroepen ook geen winter- en voorjaarskampioenen meer.

Bij UDI '19 volgen we denkwijze van de KNVB. Deze verandering ten aanzien van de kampioenschappen kan vooral in het eerste seizoen voor wat gewenning zorgen. 
Het doel van deze veranderingen is duidelijk: Meer spelplezier voor de voetballers! 

Op de site van de KNVB ( https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/competitiezaken/23190/nieuwe-wedstrijdvormen-pupillen-vragen-en-antwoorden ) is dit nog eens na te lezen.


Waarom is er straks geen ranglijst meer bij pupillen Onder 8 en Onder 9?

Als onderdeel van de studie naar vernieuwingen in het pupillenvoetbal, is er ook aandacht besteed aan andere waarden die kinderen meer voetbalplezier geven.

Een daarvan is de ranglijst.
Bij pupillen Onder 8 en Onder 9 worden vanaf volgend seizoen geen klassementen meer bijgehouden. Voor kinderen van die leeftijd staat de uitslag op zaterdag centraal. Met name ouders hebben interesse in een ranglijst, wat tot onnodige spanningen en onplezierige situaties kan leiden.

Wedstrijden winnen blijft van belang en de uitslagen worden gebruikt om teams van dezelfde sterkte tegen elkaar te laten spelen, zodat kinderen iedere week op het niveau voetballen wat bij hen past. In Engeland, België en Duitsland en andere sporten als hockey en handbal spelen deze jeugdcategorieën al langer op deze manier.

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.