ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen9
UDI19
CSU

Geslaagde 1e JVTC-cursus van dit seizoen

Algemeen - Jeugd

Afgelopen maandag is de laatste bijeenkomst geweest van de JeugdVoetbal Trainer/Coach cursus. Gedurende 4 bijeenkomsten hebben ongeveer tien trainers informatie gekregen over het begeleiden en coachen van Pupillen om hen beter te leren voetballen.

Cursus-docent Eric v. Gogh behandelde in de bestuurskamer de ‘theorie’ over o.a. leeftijdsspecifieke kenmerken,  de ‘kernkwaliteiten van een JVTC-trainer’ en de 4 gouden trainingsprincipes. Via interactieve sessies werd geprobeerd kennis en ervaringen te delen.

Naast het binnen gedeelte was er tijdens de bijeenkomsten ook plaats voor de ‘praktijk’. Samen is er gekeken naar het gedrag van de coach tijdens een voetbalwedstrijd, en naar de voetbalhandelingen van een speler. Ook ‘de training’ kwam aan bod. Eric heeft uitgelegd wat voetbalechte trainingsvormen zijn. En de cursisten hebben ervaren hoe het is om een vorm vlot op gang te brengen en aan te passen zodat ze moeilijker of makkelijker worden.

Nu de cursus is afgelopen, worden de cursusmappen ingenomen. De deelnemers hebben namelijk diverse opdrachten uitgevoerd bij hun stageteam. Binnenkort zullen de geslaagden een certificaat ontvangen.

Wij hopen dat de deelnemers hun opgedane kennis kunnen gaan toepassen bij hun teams.  Als ze dat met net zoveel enthousiasme doen als waarmee ze deze cursus hebben gevolgd, dan gaan ze een heel mooi voetbalseizoen tegemoet. Aan allen veel dank!

Mocht je ook interesse hebben in deze cursus, dan kun je jezelf aanmelden via opleidingen.jeugd@udi19.nl

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.