ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen5

Goede fase in 2e helft bezorgt UDI winst tegen Venray (3-1)

Algemeen - UDI-1

Het duel tegen Venray van zaterdagavond leek een beetje op de oefenwedstrijd eerder deze week tegen ZSV. Voor de rust waren er weinig spannende momenten. Na de rust werd de stand in vijf minuten omgezet van 0-0 naar 3-0 met enkele mooie treffers. De 3-1 viel pas vlak voor tijd na een onachtzaamheid achterin.

Op deze zonnige zaterdagavond was er behoorlijk wat publiek afgekomen op het oefenduel tussen UDI en 1e klasser sv Venray. Naar schatting zo'n 250 toeschouwers tuurden tegen de laagstaande zon in naar hun favorieten. Bij UDI stond Gakpo bij afwezigheid van Wolf op rechtsbuiten en begon UDI-2 speler Meulink op linksbuiten. Het eerste wapenfeit kwam van Venray dat al na een paar minuten de Udense defensie wakker schudde met een hard schot wat via de paal weer terug het veld in kwam. Aan de andere kant krijgt Wassenberg enkele kansjes maar gevaarlijk wordt het nog niet. De ruimte ligt voor UDI op de rechterzijde waar Koca veel opkomt en dus ook Gakpo veel ballen ingespeeld krijgt. De linkspoot was echter niet altijd gelukkig in zijn acties vanaf de rechterflank. Het meeste gevaar kwam in de eerste helft bij aanvallen waarbij van Hout betrokken was. Eerst was er een mooie pas waarmee hij vrij voor de doelman werd gebracht maar die redde uitstekend. Kort voor rust is er een korte combinatie door het midden waar hij goed kan uithalen maar die bal gaat rakelings naast het doel.

Na een kwartier in de tweede helft komt youngster Hidde van Dongen in het veld voor Gakpo en zorgt voor hernieuwde dreiging vanaf rechts. In de twintigste minuut is het dan raak wanneer Koca voor de zoveelste keer goed op rechts doorkomt na een combinatie met van Dongen. Zijn voorzet wordt aanvankelijk nog gekeerd maar Wassenberg is alert en tikt beheerst de 1-0 binnen. UDI gaat dan even vol gas en bestookt het doel van Venray met aanvallen. Een voorzet van wederom Koca komt voor de voeten van de inlopende van Hout die met een enorme pegel vanaf zestien meter de Venray doelman letterlijk het nakijken geeft. De honger naar doelpunten is blijkbaar groot want nog geen twee minuten later ligt de derde al in het netje. Nu is het Wassenberg die over rechts komt en de voorzet geeft op van Dongen. De spits neemt de bal goed aan, controleert en schiet vanuit de draai gedecideerd de 3-0 tegen de touwen. In nauwelijks vijf minuten laat UDI zien dat doelpunten maken eigenlijk niet zo moeilijk is. In het restant van het duel wordt er verder gewisseld en komen er nog kansen maar UDI scoort niet meer. In de slotminuut redt Venray de eer wanneer UDI slordig inspeelt en Venray simpel kan scoren. Woensdagavond staat het volgende oefenduel te wachten wanneer UDI op bezoek gaat bij derde divisionist OJC in Rosmalen.