ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

In de zoektocht naar nieuwe keepers werd afgelopen donderdag onder leiding van de nieuwe keeperscoördinator onderbouw Arnold Lukassen een 'keepersinstuif' gehouden, om de jongste pupillen eens kennis te laten maken met het vak. Ook de twee keepers van de O17-1 (Daan Witlox en Jochem Waterschoot) waren van de partij.

Vaste keepers zijn de laatste tijd schaars. Meestal wordt er in de jongste jeugdelftallen elke week een andere speler in het doel gezet, omdat niemand het wekelijks wil doen. Daarom deze speciale trainingen.

Zo'n acht jongens verzamelden zich afgelopen week op het trainingsveld om eens te kijken of het keepersvak iets voor ze zou zijn. Allemaal voor het eerst. Daar valt weinig van te zien, want binnen no-time vliegen alle pupillen sierlijk door de lucht.

Aan het enthousiasme van de jongens ligt het niet. Geboeid luisteren ze naar de uitleg van Lukassen, die vertelt hoe je een bal stevig tegen je borst moet drukken om de bal op 'safe' te hebben. Het plezier straalt er vanaf, en dat is waar het om gaat. 'De jongens hoeven niet nu al te weten of ze voor altijd willen keepen, dit is echt bedoeld om ze er eens mee kennis te laten maken,' vertelt hij. 

Na een uur is de training voorbij, iets wat alle deelnemers maar wat jammer vinden. Het liefst zouden ze nog uren door de lucht zweven om ballen uit de kruising te duiken, zo lijkt het. 

Over een maand hebben ze daar weer de kans voor, wanneer de volgende keepersinstuif op het programma staat. De nieuwe Jasper Cillessen zit er misschien niet tussen, maar plezier hebben ze allemaal gehad, en daar draaien deze trainingen om.

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.