ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

'Niet ieder kind is in staat om meteen in een team te spelen'

Algemeen

"Niet ieder kind is in staat om meteen in een team te spelen", weet Mariël van de Wiel. UDI'19/CSU Jeugdsupport start daarom op woensdagmiddag met een groep waarbij kinderen handvaten krijgen om dat wel te kunnen. "Maar het allerbelangrijkste is dat kinderen leren dat sporten leuk en gezond is."

Bron: DeMooiUdenKrant

"We denken dat er een groep kinderen is die de stap niet kan maken om in een regulier team te gaan sporten", vertelt Mariël van de Wiel. "In een team moet je samenspelen, samenwerken, leiding accepteren, je aan afspraken houden, maar je moet ook om kunnen gaan met andere kinderen, met boosheid, verdriet, teleurstelling en afwijzing.

Kinderen die daarover onzeker zijn en kinderen met bijvoorbeeld ADHD of autisme krijgen in een nieuwe woensdagmiddaggroep de kans om wél te gaan sporten. "Het kunnen ook kinderen zijn met overgewicht of kinderen die jarenlang gepest zijn en daardoor de stap naar een clubteam durven te maken", vertelt Mariël. "Invullen van de vrije woensdagmiddag is voor sommige kinderen ook best moeilijk." De uiteindelijke bedoeling van de woensdagmiddag groep is dat de kinderen uitstromen. "Maar het allerbelangrijkste is dat kinderen leren om met plezier te sporten. Dat staat voorop!"

Begeleiding

UDI'19 Jeugdsupport bestaat sinds twee jaar en is opgestart als onderdeel van het respectproject wat UDI'19 samen doet met de Rabobank. "In ieder jeugdteam bij UDI zit wel een kind dat specifieke aandacht, aanpak of zorg nodig heeft. We begeleiden die kinderen in een team en geven de trainer of leider tips en handvaten voor een betere samenwerking.

"Kinderen waarvoor die hulp niet genoeg is, kunnen nu dus op woensdagmiddag aansluiten bij Mariël van de Wiel die jarenlang voor de klas heeft gestaan en nu in haar eigen praktijk kinderen met gedrags- of studieproblemen helpt. "Het draait op de woensdagmiddag niet alleen om voetbal", vertelt Mariël. "Sportief bewegen, dat staat voorop".

Samen met een enthousiaste, deskundige vrijwilliger van UDI probeert zij die handvaten te geven. "Kinderen kunnen ook uitstromen naar bijvoorbeeld de hockeyclub of FC De Rakt. Misschien komen kinderen er wel achter dat teamsport het niet is voor hen en gaan ze bij judo of badminton."

Plezier in sporten, dat staat voorop en voor ouders of verzorgers van kinderen die op woensdagmiddagen van 14.30 tot 16.00 uur willen sporten, is er woensdag 27 september om 19.30 uur een informatieavond bij UDI'19. Aanmelden hiervoor kan via jeugdsupport@udi19.nl of telefoon 06-24484654.

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.