ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

Onnodige nederlaag UDI bij Baronie (3-0)

Algemeen - UDI-1

Hoewel de Udenaren vandaag wederom met 3-0 verloren was deze nederlaag tegen Baronie onnodig. Terwijl UDI zelf de kansen niet wist te benutten was Baronie meer effectief en verzilverde de mogelijkheden wel. Positief puntje was vandaag in ieder geval de terugkeer van Koot en Oomen die na langdurig blessureleed eindelijk weer speelminuten konden maken.

Onnodige nederlaag UDI bij Baronie (3-0)

UDI begon vandaag in Breda tot verrassing van velen met Oomen in de basis. De jongeling moest heel lang toekijken vanwege blessureleed maar kon vandaag eindelijk weer aan de bak. Oomen begon op het middenveld waardoor Gakpo opschoof richting de voorhoede. Het hoofdveld van de Baronnen heeft trouwens een prima opknapbeurt gehad sinds het laatste treffen tussen beide teams in het najaar van 2015. Naast het feit dat het hoofdveld is vervangen door kunstgras konden ook de toeschouwers nu weer netjes rond het speelveld lopen. Vandaag waren dat er echter slechts zo'n 200 en dat is toch weinig bij een vereniging als Baronie. UDI speelde trouwens in de opvallende combinatie van rood-wit-blauw met groene broek en sokken omdat het verschil met het tenue van de thuisclub onvoldoende was.

De eerste helft was er een zonder veel hoogtepunten al waren de beste kansen ontegenzeggelijk voor de Udenaren. Een kopbal van Oomen ging rakelings naast de paal en een inzet van Hofmeijer werd door een Bredase verdediger van de lijn gehaald, De beste kans voor UDI was er kort voor de rust toen een voorzet van Oomen door Knud van den Heuvel prima naar de benedenhoek werd gekopt maar doelman van Oorschot wist die inzet met een prima reflex te keren. In de slotseconde gaat een schot van Baronie-speler Govela nog rakelings naast de paal.

Na de pauze wordt het spel boeiender. Al in de eerste helft stond UDI tamelijk hoog te verdedigen waardoor er risico's ontstaan wanneer centraal de ballen niet goed gespeeld worden. In de tweede helft zette Baronie meer druk en kwamen er de eerste foutjes van Udense zijde. De eerste goede kans na de rust is echter voor UDI wanneer Gakpo met een steekbal Wassenberg weg stuurt maar zijn inzet gaat recht op de doelman af en is daarmee een eenvoudige prooi. De gastheren komen op een 1-0 voorsprong wanneer bij een voorzet van rechts niet goed wordt ingegrepen en Govela de bal in de hoek weet te plaatsen met het hoofd.

UDI zit echter niet bij de pakken neer en kiest vol voor de tegenaanval. Een kopbal van Wassenberg eindigt op de paal en met het nodige kunst en vliegwerk wordt bij een hoekschop tot tweemaal toe een Udense inzet van de doellijn gekeerd. Ook een inzet van Van den Heuvel wordt door de doelman onder de lat weg getikt. De aanvallende intenties van de Udense ploeg worden direct afgestrafd wanneer na slordig balverlies van Gakpo Cheyondre Richardson Koca te vlug af is en deze niet niet meer kan ingrijpen van achter. Ook Pennings wordt omspeeld en vervolgens is de Bredase jongeling koelbloedig oog in oog met doelman van Boxtel en maakt beheerst de 2-0. Baronie krijgt kort erna nog enkele halve kansjes maar na het inbrengen van Koot en van Dongen zet UDI alles op de aanval. Baronie komt onder druk en begint ook foutjes te maken achterin. Eerst gaat een kopbal van Wassenberg rakelings over en kort erna lijkt hij wel te scoren maar de treffer wordt afgekeurd omdat Koot buitenspel zou hebben gestaan bij het geven van de voorzet.

Onnodige nederlaag UDI bij Baronie (3-0)

In de slotfase loert Baronie geduldig op een kansje en dat wordt uiteindelijk beloond wanneer Govela op rechts doorgaat en al van buiten de zestien meter wordt vastgehouden. Uiteindelijk gaat die binnen de zestien naar de grond en geeft scheidsrechter Rampersad op aanwijzing van zijn assistent een penalty. Aan UDI-zijde is een aantal spelers het daar duidelijk niet mee eens en dat leidt er ondermeer toe dat Wolf met zijn tweede geel van de middag voortijdig mag gaan douchen. Wanneer Christianen in eerste instantie mist krijgt die van de scheidsrechter om onduidelijke redenen een tweede kans en die weet hij wel te benutten. Daarmee komt een geflatteerde 3-0 eindstand op het scorebord. Ongetwijfeld zullen deze week in Uden de koppen bij elkaar worden gestoken want dit soort wedstrijden mogen de Udenaren niet overkomen. Volgende week wacht in eigen huis de ploeg van Goes en rekent de eigen aanhang op punten.

UDI: van Boxtel, Koca, Pennings, Hofmeijer, Smits (69. Koot), Wolf, Gakpo, van Geelkerken, Oomen (66. van Dongen), Wassenberg en van den Heuvel (82. Kerkhof).

 

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.