ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

Plezier en sportiviteit tijdens Nationale Special Olympics

Algemeen - G-voetbal

Afgelopen weekend genoten een afvaardiging van de G-voetballers van de Nationale Special Olympics 2018 in de Achterhoek. Na de opening op vrijdag was het zaterdag en zondag vooral veel voetbal in het erg warme Groenlo. Uiteraard was er tussendoor tijd voor een lolletje en zaterdagavond was er een groot feest in het Olympisch dorp.

Plezier en sportiviteit tijdens Nationale Special Olympics
Vrijdag
Het was vrijdag erg druk op de weg en dus iets later dan gepland aangekomen in Groenlo. Snel de spullen ondergebracht in de fraaie huisjes en snel de touringcar in voor de reis naar het stadion van de Graafschap waar de opening wordt gedaan. Onder politiebegeleiding mogen we door rood rijden en zijn we op tijd in Doetinchem. De opening met ondermeer Erben Wennemars en een optreden van Gerard Joling was leuk. Goed meegedaan met de eed en ook het Wilhelmus werd uit volle borst gezongen.
 
Zaterdag
Heerlijk ontbijt wat aan de voordeur werd afgeleverd. Daarna wandelen we naar het complex van sv Grol waar we onze wedstrijden gaan spelen. We zitten in een lastige poule en ook de temperatuur maakt het niet eenvoudiger om tot goede resultaten te komen. Maar de inzet is er en vandaag gaat het om de divisioning dus morgen zullen we tegenstanders treffen die meer gelijkwaardig zijn.
 
Na de wedstrijden brachten we uiteraard een bezoek aan de Healthy Athletes waarbij eenieder de nodige testjes heeft ondergaan. Na een heerlijke docuhe en het avondeten (gehaktbal, schnitzel, aardappelpuree of aardappelgratin en groente) gaan sommigen nog even terug naar Healthy Athletes voordat het tijd is voor een groot feest. De mogelijkheden voor het feest waren zeer divers zodat eenieder iets van zijn gading vond. Er was een grote feestzaal, mogelijkheid om te bowlen, buiten op terras speelde een blaaskapel. Zo leuk om allerlei vrienden en bekenden te ontmoeten (andere sporters die in LA waren, maar ook voetballers waar we andere jaren tegen gespeeld hebben, collega's en uiteraard wat bobo's).
 
Na afloop nog even in het huisje relaxen terwijl Sander, Thom en Wout het Brabantzorg-busje alvast ophalen van de parkeerplaats om bij het huisje zetten. Tenminste dat was de bedoeling maar in de haast van vrijdag hadden we de lampen aan laten staan dus nu was de accu leeg. Na hele zoektocht besloten toch maar naar bed gegaan in de verwachting dat iemand van het UDI-publilek van zondag ons verder kan helpen.
 
Zondag
Weer een heerlijk ontbijt en na het opruimen van de huisjes gaan we weer naar het sportpark. Vandaag zijn we ingedeeld in een hele leuke poule met allemaal gelijkwaardige teams. We spelen vandaag driemaal gelijk, winnen een wedstrijd en verliezen er een. Ook vandaag was er weer aardig wat publiek uit Uden om ons aan te moedigen (en te helpen met de accu van het busje). Ook hielpen ze nog even een extra handje om de huisjes weer netjes achter te laten.
 
Uiteindelijk behalen we een mooie vierde plaats welke uitgereikt werd door voorzitter, en onze vriend, Ruud Verbunt. Net voor aankomst in Uden eten we samen nog een frietje met de hele groep als afsluiting van een heel leuk weekend.

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.