Road to Schijndel, én weer een finale!

Algemeen - Jeugd

Een flinke supportersschare ging met een volle spelersbus van UDI’19 JO 13-3 afgelopen zaterdag 2 juni mee naar Oeffelt. Daar vond namelijk de bekerfinale plaats tegen ST SDDL/Ravenstein JO13-1.

De wedstrijd stond onder leiding van een officiële KNVB scheidsrechter met zijn 2 assistenten. Om 13.00 uur klonk het eerste fluitsignaal; de finale begon.

De spanning onder beide teams was duidelijk zichtbaar. Het spel ging gelijk op. Toch was de tegenstander de eerste 10 minuten gevaarlijker. De technische staf van onze boys (Daan, Martin en Otto) zag dat toen vooral de strijd op het middenveld gewonnen moest worden en gaf meteen enkele slimme aanwijzingen. Willem, Finn, Thijs, Ruben en Milan pakten het snel op. We namen de leiding over en werd er voortdurend op de helft van de tegenstander gespeeld. De keeper van de tegenstander liet met een paar mooie ingrepen zijn talenten zien. Onze boys gaven nog eens extra gas en dat resulteerden in 2 mooie doelpunten voor de rust van Mika en Jesse. Dit tweede doelpunt kwam tot stand na goed teamwork. We waren dominanter en hadden de grip op het spel. We gingen de rust in met een 2-0 voorsprong.

De taak was nu om direct na de rust door te pakken. Dat deden onze boys ook. Robbert, onze goalie, bleef cool en de verdedigers Talha, Jop, Robbe, Sefa, Tim en Sep hielden de aanvallers in bedwang. Er volgde nog een gevaarlijke vrije trap van de tegenstander, maar we kwamen niet meer in de problemen. Het spel speelde zich toen geruime tijd af op het middenveld. De 3-0 kwam op het bord na een solo van Jesse.  Mika, Tygo en Jesse bleven hongerig naar meer. De wedstrijd werd met deze terechte stand beëindigd. Een super prestatie van de boys!

Samen met de tegenstander werden foto’s gemaakt en ging de spelersbus, met speaker Otto, terug naar de kantine aan de Sportlaan waar de huldiging plaatsvond. Elke speler kreeg een persoonlijk woordje te horen en werd aan het publiek de beker getoond. Als kers op de taart konden de boys nog een extra beker tonen. Namelijk de beker van team van het jaar bij UDI’19. Wat een mooi seizoen!

Aanstaande zaterdag gaan de boys de districtsbeker in Schijndel proberen te veroveren. Ze spelen dan 3 wedstrijden te weten om 10.15 -, 11.45 – en 13.15 uur. We rekenen weer op jullie steun.