ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen3

Ruime bekernederlaag UDI bij Groene Ster (3-0)

Algemeen - UDI-1

In het diepe Zuiden van het land kon UDI vandaag bij Groene Ster geen aanspraak maken op een plek in de volgende bekerronde. De thuisclub begon feller en foutjes bij de Udenaren werden goed afgestrafd. Na de pauze probeerde UDI het nog wel maar kreeg nauwelijks echte kansen. Uiteindelijk scoorde de thuisclub nog een keer in de laatste minuten en daarmee is het uit voor UDI in de districtsbeker.

Trainer Bert Ruijsch kon vandaag geen beroep doen op doelman van Boxtel en aanvoerder van Hout. Dat betekende dat van der Horst weer tussen de palen plaats mocht nemen en van Dongen voorin mocht starten. In de miezerregen was het thuisclub Groene Ster dat veel feller startte en het UDI lastig maakte. De Udenaren op hun beurt waren niet secuur in de passing waardoor medespelers in een lastige positie kwamen of de bal pardoes bij een speler van Groene Ster in de voeten eindigde. Het zorgde in de eerste helft voor twee treffers van Groene Ster via Wessel Franssen en Eloy Cox.

Na de pauze begon UDI beter en kwam het ook dichterbij het doel van de tegenstander maar die zakten graag in met 6 spelers op lijn en de aanvallers daar kort voor waardoor UDI nauwelijks een gaatje wist te vinden. De beste kans voor de Udenaren was voor verdediger van Dijk die een terug gelegde bal voor het linkerbeen kreeg en de bal niet voldoende laag kon houden. Ondanks vele hoge ballen in de doelmond kwam UDI niet echt tot goede kansen. Twee minuten voor tijd mocht Franssen ook nog de 3-0 binnen koppen waarna de wedstrijd definitief gespeeld was.

De Udenaren verloren vandaag terecht van Groene Ster en plaatsen zich dus niet voor de kwartfinale van de districtsbeker. Daarin mag nu regiogenoot Rhode het op 5 april gaan opnemen in Heerlen tegen Groene Ster voor een plaats in de halve finale..

UDI: van der Horst, Koca, van Dijk, Pennings, Kerkhof, L. van Geelkerken (61. Oomen), J. van Geelkerken, Wolf, van Dongen (61. v.d. Heuvel), Wassenberg en Gakpo (71. Hoefs).