ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Teamindelingen seizoen 2018-2019 t/m UDI’19 JO15

- Algemeen - Jeugd

Op dit moment zit de competitie voor de meeste teams erop. De Jo17-1 zit nog in de nacompetitie; hopelijk met een heel goed resultaat. Dat is ook de reden dat we de nieuwe indeling voor de Jo17-1 en 2 en de Jo19-1 en 2 nog niet publiceren.

Zij dienen zich nog volledig op de lopende nacompetitie te concentreren. We kunnen terug kijken op een mooi seizoen. Een prima prestatie van de Jo11-1 en Jo10-1, KAMPIOEN, nogmaals proficiat. Twee teams in de nacompetitie voor promotie naar de 2e divisie, Jo13-3 en Jo9-3 winnaar van de regiobeker en hierdoor geplaatst voor het toernooi om de districtsbeker, een selectie van Janne voor Nationaal onder 14, ook dat zijn prima prestaties. Daar komt bij dat er door alle teams goed is getraind en gepresteerd. Bij veel spelers is een groei geconstateerd en die lijn willen we met zijn allen voortzetten. Het  geeft veel hoop voor de toekomst.

Onze jeugdopleiding in zijn totaliteit wordt teruggebracht naar minder prestatieteams om nog doelgerichter te werk te gaan naar de einddoelstellingen, zoveel mogelijk met eigen mensen in UDI’19/CSU 1 en Vrouwen 1. Dat betekent ook meerdere teleurstellingen. Ook dat hoort bij een gezonde jeugdopleiding. Ben je niet geselecteerd voor het elftal wat je dacht te gaan krijgen, kijk dan eens in de spiegel en kom voor je zelf op. Toon veerkracht en ga de concurrentie aan met anderen, dan ga je echt beter worden. Niemand zal in het komende seizoen gemakkelijk een plaatsje “krijgen”.

Bij de jongste jeugd, t/m o10, liggen onze prioriteiten om nog breder op te leiden. Twee keer trainen per week is daar een stap in, spelers indelen op hun eigen niveau, trainers intern scholen en voorzien van andere cursussen. Hiermee hopen wij een nog betere basis aan te bieden aan de spelertjes om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.

De selecties zijn zeer weloverwogen tot stand gekomen na uitgebreid overleg met trainers, scouting, technisch coördinatoren en Hoofd Jeugdopleiding. Daarnaast beschikken we bij UDI’19 over een speler-volgsysteem waarin het gehele jaar gegevens worden ingevoerd, zodat betrokkenen op de hoogte blijven van de vorderingen van een speler.

Ook wil ik er op wijzen dat de indeling altijd het karakter van “voorlopige selectie” blijft houden. Dat wil zeggen dat je niet op je lauweren kan rusten, maar voortdurend scherp moet trainen, spelen en er mee bezig zijn. Dan kun je pas alles uit jezelf halen. Dat betekent ook dat er tussentijds kan worden doorgeselecteerd als iemand buitengewoon presteert, maar ook kan het zijn dat je uitstroomt als je niet presteert. Hierin worden de technische en tactische vaardigheden meegenomen als wel de mentale en fysieke waarden. Verder kijken we eveneens naar je sociale vaardigheden in en buiten het veld. We verwachten dat iedere speler zich UDI’19 waardig presenteert.

Aanvang van de trainingen zie je elders op de site en voor sommige teams geldt nog een doorselectie tijdens de maand juni. Dit om de trainers nog meer inzicht te geven in het team waarmee ze een seizoen lang moeten werken.  Aan het eind van deze periode vallen er nog enkele af.

In ieder geval gaan er nog twee spelers van JO12-1 naar JO12-(11).

Voor enkele teams zijn we nog op zoek naar een (assistent-)trainer. Bij de JO9-1 is Jorg Verhoeven de waarnemende trainer in de maand juni, wij zoeken nog een hoofdtrainer.  

Ik wens iedereen een goede aanloop naar het nieuwe seizoen en een prettige vakantie. Zorg dat je fit aan de start komt want in de voorbereidingsperiode wordt de basis gelegd voor het seizoen en je kunt maar een keer goed beginnen.

Vragen en/of opmerkingen betreffende deze indelingen kunnen alleen per mail kenbaar gemaakt worden. Het e-mailadres welke gebruikt kan worden is: hjo@udi19.nl

Met sportieve groet,
Harry Blokhuis
HJO UDI19/CSU

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.