ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

Udense voetballers hebben zin in Nationale Special Olympics

Algemeen - G-voetbal

Velen hebben er al een tijd naar uit gekeken en komend weekeinde is het dan eindelijk zover dat de Special Olympics Nationale Spelen weer op de agenda staan welke dit keer in de Achterhoek gehouden worden. Uiteraard gaat ook een afvaardiging van G-voetballers van UDI'19 weer haar beste beentje voorzetten en proberen een medaille binnen te halen. @SONS2018

De Udenaren hebben al de nodige ervaring met deelname aan de Special Olympics. Uiteraard was er drie jaar geleden het absolute hoogtepunt toen men Nederland mocht vertegenwoordigen op de Special Olympics World Summer Games in Los Angeles en daar zilver wisten te behalen. Met net zoveel plezier wordt er echter ook elke twee jaar deel genomen aan de Nationale Spelen. Na Heerenveen (2014), Nijmegen/Wijchen (2016) wordt dit grootste sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking dit jaar dus georganiseerd in de Achterhoek. In totaal zullen ruim 2000 sporters in meer dan twintig verschillende takken van sport gaan deelnemen.
 
De officiële opening is vrijdagavond in het stadion van De Graafschap in Doetinchem met uiteraard de intocht van de sporters maar ook optredens van verschillende artiesten. De wedstrijden worden gespeeld op zaterdag 9 en zondag 10 juni waarbij de eerste dag in het teken staat van de divisioning wedstrijden om de teams zoveel mogelijk op een gelijkwaardig niveau in te delen waarna op de zondag de finalewedstrijden worden gespeeld. Het 'Olympisch dorp' is dit keer wel erg dichtbij en luxe want de voetballers en begeleiding zijn ondergebracht in luxe achtpersoons huisjes op het naastgelegen bungalowpark in Groenlo. Voor het vervoer van en naar Groenlo mochten we ook dit jaar weer een beroep doen op onze vrienden van BrabantZorg waarvoor we ze uiteraard erg dankbaar zijn.
 
We wensen sporters en begeleiding veel succes maar vooral ook veel plezier toe.
Udense voetballers hebben zin in Nationale Special Olympics

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.