UDI doet plicht tegen Woezik en wint ruim (6-0)

Algemeen - UDI-1

Voor de Udenaren was de opdracht voor vandaag duidelijk: winnen met ruime cijfers. UDI slaagde zonder groots te spelen eenvoudig in die opgave en versloeg het reeds gedegradeerde Woezik, dat op alle fronten tekort kwam, met 6-0.

Het regende gestaag op deze zondagmiddag op het Udense sportpark. Langs de lijn waren de paraplus opengevouwen en zaten de andere toeschouwers droog op de tribune. Het eerste half uur werd het publiek nauwelijks getracteerd op momenten die er echt toe deden. Eenmaal schoot UDI via Gakpo op de paal maar hij werd terug gevlagd en gefloten wegens buitenspel. Zowel UDI als de bezoekers hadden moeite om een aanval op te zetten. In het laatste kwartier voor de rust kwamen er ineens wel kansen en doelpunten. De eerste echte waarschuwing is een kopbal van Nick van Dijk die via het aluminium niet in het doel belandde. Een minuut later is het alsnog raak wanneer Gakpo een goede voorzet geeft op de vallend inkoppende Lars van Geelkerken die zijn eerste poging ziet stranden maar dan nogmaals met het hoofd en de benen naar de bal gaat en uiteindelijk de bal de doellijn laat passeren (1-0). UDI heeft dan de smaak te maken en zet direct door. Enkele minuten later is het weer Gakpo die goed terug legt op de inlopende Wolf die met een strak schot in de rechterbenedenhoek de tweede treffer op het bord brengt. Woezik heeft het in die fase erg lastig met de Udense aanvalsdriften en moet kort voor rust ook nog de 3-0 toestaan wanneer Wassenberg goed doorzet en vanaf de achterlijn laag voor geeft waar Joep van Geelkerken eenvoudig kan scoren.

Na de pauze keert UDI gretig terug maar toch duurt het tien minuten voordat de volgende treffer een feit is. Uit een hoekschop valt de afvallende bal voor de voeten van aanvoerder van Hout die met een bekeken schot de 4-0 op het bord brengt. De bezoekers uit Wijchen proberen af en toe nog wel om er uit te komen maar echte serieuze kansen levert dat niet op. Na twintig minuten is het weer UDI dat scoort wanneer uit een hoekschop van Lars van Geelkerken Pennings boven iedereen uit komt en goed binnen kopt. Aan beide zijden worden dan volop gewisseld en dut de wedstrijd wat in. Het Udense publiek ziet graag nog wat extra doelpunten zodat het doelsaldo van de Udenaren beter wordt in de derde periode aangezien men daarop een achterstand had ten opzichte van Goes. Tien minuten voor tijd is er de allerbeste kans voor Woezik maar na een uitstekende vrije trap laat Koen van Boxtel zijn klasse zien en gaat gestrekt naar de hoek om de bal net naast het doel te tikken. Het slotaccoord is weer voor de Udenaren wanneer de ingevallen v.d. Heuvel vanaf links voor geeft en de eveneens ingevallen van Horrik knap overstapt zodat de inlopende Gakpo de 6-0 binnen kan schieten. Al met al een overwinning waarin de doelstelling om te werken aan het doelsaldo werd behaald zonder dat er eigenlijk goed gespeeld werd. Tegenstander Woezik was vandaag echter een of twee maatjes te klein en dus drie punten voor de Udenaren.

Volgende week gaat UDI op bezoek bij Juliana'31 in Malden en dat is een ploeg die nog volop in strijd is om de nacompetitie te ontlopen dus dat wordt een pittige opgave voor de Udenaren.

UDI: van Boxtel, Koca, van Dijk, Pennings, v.d. Kerkhof (61. van Horrik), Lars van Geelkerken (78. Smits), Joep van Geelkerken, Gakpo, Wolf, van Hout en Wassenberg (73. v.d. Heuvel)