ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

UDI eenvoudig voorbij EVVC in beker (0-6)

Algemeen - UDI-1

Thuisploeg EVVC kreeg vandaag in dit bekerduel geen kans van de Udenaren die duidelijk lieten zien over de betere ploeg te beschikken ondanks de vele afwezigen. Positief was dat zowel Oomen als van Hout vandaag weer een helft konden spelen. Bovendien maakte UDI enkele goede treffers waarvan die van Jaap Kerkhof ongetwijfeld de mooiste was.

UDI eenvoudig voorbij EVVC in beker (0-6)

Bij UDI bleven vandaag Pennings en Smits aan de kant om wat extra rust te pakken. In het doel mocht Nick van der Horst zijn kunnen laten zien waardoor van Boxtel op de bank begon. Van Geelkerken speelde centraal achterin en Wijdeven begon vandaag als linksachter waar hij vorige week nog als rechtsbuiten van start ging. UDI was vooraf toch enigszins beducht voor de sterkte van tweede klasser EVVC dat in de competitie toch op een prima tweede plek staat. Het Vinkelse veld is door de regen behoorlijk zwaar maar daar hebben beide ploegen net zoveel last van.

UDI zet vanaf het beginsignaal direct EVVC onder druk en dat resulteert al na enkele minuten in de eerste kansen. Een schot van Wijdeven gaat nog voorlangs maar even later is het wel raak. Wassenberg wordt vanaf de middenlijn diep gestuurd en sprint zijn tegenstander eruit waarna hij richting doelman van den Boogaard gaat. Deze glijdt wat onhandig tegen Wassenberg aan maar de vrijkomende bal wordt dan direct ingetikt door de meegekomen van Hout. Daarmee komt al na zes minuten de 0-1 op het scorebord. UDI houdt dan de druk maar is enkele keren wat slordig in de eindpass. Wanneer Gakpo dan op het middenveld druk zet op zijn tegenstander verovert hij de bal. Met een bekeken voorzet vanaf links bediend hij Wassenberg op maat die de 0-2 binnen knikt en dan zijn er nog geen twintig minuten gespeeld. Kort erna is het weer raak voor de Udense spits. Nu is het een voorzet vanaf links die door drie spelers wordt gemist maar wanneer hij dan in de voeten valt van Wassenberg twijfelt die niet, een korte draai en via de binnenkant van de paal is het 0-3. De wedstrijd is dan eigenlijk al gespeeld maar het tekent de thuisclub dat men toch naar kansjes blijft zoeken. UDI laat de teugels even vieren en dan is het rechterverdediger van Santvoort die goed kan koppen maar zijn inzet gaat rakelings naast het doel. In de slotminuut voor rust krijgt van Hout nog een kans maar zijn inzet wordt gekeerd door de doelman. Het is ook direct zijn laatste actie want in de rust zal hij worden vervangen door de eveneens langdurig afwezige Oomen om ook de eerste speelminuten weer te maken.

Na de rust begint UDI ongeinspireerd aan het tweede bedrijf. Men grossiert in slordige passes en het is de thuisclub die de aanval zoekt. Van Zoggel lijkt voor de thuisclub te gaan scoren maar met een uitstekende redding weet UDI-doelman van der Horst de nul te houden. Blijkbaar is dat de wake-up call voor de Udenaren want direct gaat het wat feller en worden de duels weer gewonnen. Een prima een-twee tussen van Dongen en Oomen wordt door eerstgenoemde met een bekeken schuiver in de uiterste hoek afgerond (0-4). Kort erna is het weer van Dongen die een mooie actie in huis heeft maar doelman van den Boogaart redt met enig fortuin. De rebound is echter een prooi voor van den Heuvel die met links de bal hard gekruisd binnen schiet. Het verzet van de thuisclub is dan ondanks nog een half uur speeltijd volledig gebroken. Er komen nog goede kansen voor van den Heuvel, vergeet Wassenberg een bal af te leggen op een medespeler en schiet dezelfde Wassenberg over na een fraaie actie van Koca. Bij EVVC gaat dan aanvoerder van den Boom naar de kant die enkele malen liet zien een begenadigd speler te zijn maar vandaag niet voldoende zijn stempel kon drukken. EVVC-invaller van der Rijt krijgt al na direct na zijn entree een geweldige kans maar de goed ingeschoten bal wordt subliem gekeerd door UDI-goalie van der Horst. Met nog iets meer dan een kwartier te spelen komt de mooiste treffer van de dag. De ingevallen Kerkhof krijgt de bal links schuin voor het doel aangespeeld en met een fraaie stift deponeert hij de bal aan de tweede paal in het doel en brengt daarmee de 0-6 eindstand op het bord.

 

UDI eenvoudig voorbij EVVC in beker (0-6)

Al met al een prima middag voor de Udenaren die zich niet alleen plaatsen voor de volgende bekerronde maar ook blij zullen zijn dat van Hout en Oomen weer speelminuten konden maken. Volgende week komt de nummer vier van de ranglijst Groene Ster uit Heerlerheide in Uden op bezoek en hopelijk kan een weer wat completer UDI dan de strijd aanbinden voor de drie punten.

UDI: van der Horst, Koca, van Dijk, van Geelkerken, Wijdeven, Wolf, Gakpo, van Hout (46. Oomen), van den Heuvel (66. Kerkhof), Wassenberg (75. Tim Hoefs) en van Dongen.

 

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.