ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen1

UDI en Groene Ster delen de punten (1-1)

Algemeen - UDI-1

Op deze herfstachtige zondagmiddag kreeg UDI de nummer vier van de ranglijst Groene Ster op bezoek. De Udenaren kwamen op voorsprong via van Hout en hielden lang stand maar moesten uiteindelijk diep in de tweede helft de gelijkmaker incasseren. Een gelijkspel was in principe ook een terechte afspiegeling van de wedstrijd.

Na een minuut stilte ten gevolge van het overlijden van Toon van den Boom begon UDI het duel tegen Groene Ster vandaag in een 5-3-2 formatie met Hofmeijer, van Dijk en van Geelkerken centraal achterin. Op het middenveld was er een plekje voor de herstelde Oomen en voorin begon van Hout samen met Wassenberg als diepste aanvallers. Al na tien minuten leek UDI op voorsprong te gaan komen toen Wassenberg de bal panklaar voor het linkerbeen van Gakpo legde maar zijn inzet was niet hard genoeg en kon net van de lijn worden gered. De bezoekers uit Heerlerheide waren niet echt onder de indruk en lieten onder aanvoering van Schirra en de Wit al direct veel dreiging zien. Eerst was het Roel Schirra die door de verdediging sloop en met enig fortuin de bal mee kreeg en vervolgens stuitte op doelman van Boxtel. Even later was het weer Schirra die na een mooie actie met het linkerbeen rakelings naast schoot. Kort hierna is het raak voor de Udense ploeg. Wanneer Oomen op het middenveld in balbezit komt ziet die van Hout vertrekken en met een fraaie pass over de defensie wordt de Udense aanvoerder aangespeeld. Na een subtiele aanname schiet hij de bal vervolgens koelbloedig in de rechter benedenhoek (1-0). In het vervolg van de eerste helft beheerst Groene Ster het spel. UDI heeft soms moeite met de snelle wendbare spelers van de Limburgers en vooral over de linkerkant van UDI komt regelmatig gevaar. Enkele schoten op doel zijn een eenvoudige prooi voor doelman van Boxtel. Inmiddels zijn ook de eerste felle regenbuien gepasseerd en zoeken de toeschouwers een overdekt stukje of schuilen onder de paraplu.

Na de pauze komt Wijdeven in het veld voor Smits om op de linkerflank wat meer controle te krijgen. De wedstrijd heeft dan eenzelfde spelbeeld als het einde van de eerste helft. De bezoekers dicteren het spel en zijn nadrukkelijk op zoek naar een treffer. UDI verdedigt redelijk en ziet doelman van Boxtel enkele keren goed ingrijpen bij schoten van afstand. Ondermeer Cox en de Wit zien hun prima inzetten gekeerd worden. Met nog twintig minuten te gaan brengt Groene Ster dan een typische spits binnen de lijnen met Wessel Franssen. De ballen worden nog vaker diep naar voren gestuurd in de hoop dat deze een keer goed zal gaan vallen. Doelman van Boxtel lijkt echter niet te passeren en keert een mooie poging van Velraeds. Met nog tien minuten te spelen gaat het dan alsnog mis. Van Boxtel probeert een bal te verdedigen op de achterlijn en rand zestien meter maar maakt daarbij een overtreding en scheidsrechter de Cock legt de bal op de stip. Zuur voor de Udense doelman die tot dan uitstekend staat te keepen. In eerste instantie redt hij ook de inzet van Schirra maar in de rebound van dezelfde Schirra is hij kansloos.

In de slotfase wordt er nog gewisseld en brengen van den Heuvel en Meulink nog wat hernieuwde energie bij de Udenaren. Het spel golft nu op en neer en aan beide zijden komen er nog kansjes waarbij de beste voor de Udenaren zijn. Op een lange voorzet van Koca kan Wassenberg net niet goed genoeg zijn hoofd er tegenaan zetten en gaat de bal net over. In de extra tijd heeft Wijdeven nog een bijzondere actie in huis wanneer een voorzet vanaf de achterlijn door hem met een acrobatische actie achter het standbeen langs richting doel gaat. Een Limburgse verdediger helpt zijn doelman en keert de inzet voor de lijn. Al met al een terechte uitslag in een wedstrijd waarin UDI enkele prima kansen kreeg maar Groene Ster het meest domineerde.

Volgende week gaat UDI op bezoek in Wijchen bij rode lantaarndrager Woezik. Gezien de ranglijst een duel waarin de drie punten zullen moeten worden gehaald om de aansluiting met de middenmoot niet te verliezen.

UDI: van Boxtel, Koca, van Dijk, Hofmeijer, van Geelkerken, Smits (46. Wijdeven), Wolf, Gakpo, Oomen (78. van den Heuvel), Wassenberg en van Hout (84. Meulink).