ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

UDI herstelt zich na povere start tegen ZSV (3-2)

Algemeen - UDI-1

UDI kende vanavond een matige start tegen eersteklasser ZSV uit Zeilberg (Deurne). Het baltempo was te laag en achterin liet men verdedigend enkele keren wat steekjes vallen. Dit resulteerde in een 0-2 achterstand halverwege de eerste helft. Na de pauze ging het tempo twee versnellingen hoger en was UDI veel sterker. Via treffers van Wassenberg, van Hout en Gakpo werd de achterstand omgebogen in een kleine maar verdiende overwinning.

De aanhang van de Udenaren kon vanavond kennismaken met twee nieuwigheden. Het nieuwe scorebord werd vandaag in gebruik genomen met reclameboodschappen. Bovendien speelden de Udenaren voor het eerst in het nieuwe groene uit-tenue. Of de spelers van dit alles onder de indruk waren zal altijd een vraagteken blijven maar feit was dat het publiek UDI moeizaam zag starten. Wassenberg en van Dijk begonnen op de bank maar dat mag geen excuus zijn voor het vertoonde spel. Al in de eerste minuut was er slordig balverlies en lepelde een speler van ZSV de bal netjes over doelman van der Horst (0-1). Aansluitend werd het spel niet veel beter met de bezoekers uit Deurne die goed voetbal lieten zien. Halverwege de eerste helft krijgt UDI weer een tegentreffer wanneer een aanvaller teveel ruimte krijgt en de bal van dichtbij via een Udens been in het doel werkt. Gaandeweg de eerste helft krijgt UDI de eerste kansjes maar echt overtuigend is het nog allerminst. Sidney Gakpo, in de eerste helft centraal in de spits spelend, kreeg enkele schotkansen maar telkens stond de doelman in de weg. Ook andere spelers doen goede pogingen maar het zit niet echt mee. Een goede kans is er ook nog voor van Geelkerken maar zijn kopbal gaat rakelings naast.

In de pauze blijven van den Heuvel en Massa in de kleedkamer achter en komen Wassenberg en van Dijk in de ploeg. Gakpo verhuist naar linksbuiten en de rest gaat naar de eigen plaatsen. Het is duidelijk wat de bedoeling is want ineens gaat de bal razendsnel rond en staat ZSV flink onder druk. Na bijna een kwartier is het Wassenberg die vanaf de rand zestien uithaalt en de bal hard onder in de benedenhoek pegelt. UDI gooit er nog een schepje bovenop en met name van Hout zorgt voor veel gevaar. Tot tweemaal toe moest de ZSV-doelman tot het uiterste gaan om een treffer van de Udenaar te voorkomen.

Na ruim een half uur krijgt UDI een vrije trap net buiten de zestien meter en is het aanvoerder van Hout die de vrije trap opeist. Met een feilloze trap krult hij vervolgens de bal over de muur in de kruising en laat de doelman kansloos (2-2). UDI blijft doorgaan en zoekt naar de voorsprong. Zowel vanaf rechts met Koca en Wolf als van links met Smits en invaller Meulink kwam er steeds meer gevaar. De dik verdiende voorsprong kwam ook niet geheel toevallig na een goede actie van Smits vanaf links die een afgemeten voorzet op het hoofd van Gakpo deponeerde die simpel kon binnen koppen.

Uiteindelijk dus een verdiende overwinning voor de Udense ploeg al zal het spel van de eerste helft nog voor de nodige hoofdbrekens zorgen bij spelers en technische staf. Zaterdag om 18:00 uur staat het volgende oefenduel op het programma wanneer sv Venray in Uden op bezoek komt.