ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen7

UDI-IFC weer in evenwicht (2-2). Zondag naar Groene Ster.

Algemeen - UDI-1

UDI speelde woensdagavond het inhaalduel tegen IFC waarbij na een matig duel beide teams genoegen moesten nemen met een puntje. Zondag staat de laatste verre uitwedstrijd van het seizoen op het programma met de uitwedstrijd tegen Groene Ster. Met de bekernederlaag een aantal weken geleden tegen dezelfde tegenstander nog fris in het geheugen zal UDI zich zondag willen laten zien.

Ondanks de midweekse speeldag was er nog redelijk wat publiek naar sportpark Parkzicht gekomen. Die zagen dat Pennings en Hofmeijer geblesseerd aan de kant bleven en Dick Smits daarom na lange tijd weer zijn opwachting mocht maken als centrale verdediger. Ook jongeling van der Linden kreeg vandaag weer een basisplaats evenals doelman van der Horst die van Boxtel verving. De wedstrijd kwam in de eerste helft niet echt op gang. Het was IFC dat na een slordige overtreding in de zestien een penalty mocht nemen die door aanvoerder Slingerland feilloos werd benut. UDI krijgt via van Hout wel enkele halve kansjes maar gevaar is er niet. De enige echte kans voor IFC in de eerste helft is voor Slingerland die vrij voor doel met een lob alleen de lat raakte. Kort voor de rust krijgt UDI nog twee echte kansen. Een schot van Van Hout gaat echter over het doel en een schot van Gakpo wordt door doelman van Pelt uit de benedenhoek getikt.

Na de pauze heeft UDI wat meer balbezit en wordt dreigender. De gelijkmaker komt er dan wanneer Kerkhof vanaf links een voorzet geeft die laag bij Gakpo komt. Deze draait kort en schiet direct uit de draai in de benedenhoek (1-1). Lange tijd lijkt het dan op een gelijkspel uit te lopen totdat UDI in de laatste tien minuten wat meer aanzet. Uit een voorzet van Koca torent Van Dijk hoog boven zijn tegenstander uit en kopt onberispelijk in de verre hoek de 2-1 binnen. De vreugde voor de Udenaren is echter van korte duur want enkele minuten later profiteert IFC weer optimaal van slecht uitverdedigen. Na balverlies in de eigen zestien kan een IFC-er van op de achterlijn een voorzet geven die door Bannasri voor open doel niet te missen is (2-2). Een overwinning voor UDI was uiteraard prettig geweest maar toch ook wel wat teveel van het goede gezien de spelverhoudingen over het gehele duel gezien.

UDI: van der Horst, Koca, van Dijk, van der Linden, Smits (70. van Dongen), Kerkhof, Gakpo, L. van Geelkerken, Wolf, van Hout en Wassenberg.

Zondag gaat de reis weer naar Heerlerheide waar enkele weken geleden de Udense ploeg een 3-0 nederlaag leed in de districtsbeker. De thuisploeg speelde feller en wist de kansjes te verzilveren terwijl UDI in dat duel nauwelijks tot kansen wist te komen. Het duel tegen Groene Ster telt mee voor de derde periode waar UDI ondanks de nederlaag tegen Halsteren nog steeds bovenaan staat. Ook voor de thuisclub is het een belangrijk duel want de ploegen onder hen komen steeds dichterbij en daarmee wordt het ook spannend in het kader van de plaatsen voor nacompetitie. Er staat zondag dus het nodige op het spel in Zuid Limburg.