ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

UDI in rommelig duel voorbij Meerssen (2-1)

Algemeen - UDI-1

Terwijl het publiek dik ingepakt langs de lijn stond hadden UDI en Meerssen het lastig om in het spel te komen. De grasmat was prima bespeelbaar maar toch kostte het beide teams veel moeite een medespeler over meerdere stations te vinden. Beide doelmannen hadden uitstekende reddingen maar UDI was net iets scherper op de tweede bal en won uiteindelijk met 2-1.

UDI in rommelig duel voorbij Meerssen (2-1)

UDI begon vandaag in de opstelling zoals men ook afgelopen weekend aan de tweede helft begon in Hoensbroek. Koot en Hofmeijer bleven geblesseerd aan de kant. De eerste helft is erg rommelig met iets meer balbezit voor Meerssen zonder dat zij direct gevaarlijk worden. Na twintig minuten is er de eerste kans voor Borgers maar UDI-doelman van Boxtel redt uitstekend met de voet. Kort erna is er de eerste kans voor UDI wanneer Gakpo een volley inschiet maar zijn inzet wordt geblokt. Na een half uur staat van Boxtel weer centraal als hij een vrije trap van Meerssen uit de benedenhoek tikt. Kort voor rust lijkt UDI op voorsprong te komen maar scheidsrechter te Kloeze wacht erg lang voordat hij het vlagsignaal van zijn assistent overneemt en dus krijgt Wassenberg geen treffer op het bord.

Na de pauze nam de wind nog even een paar tandjes toe en was het echt serieus koud langs de lijn. UDI had daar het minst last van en kwam al na enkele minuten op 1-0 toen een voorzet vanaf links niet goed werd weg gewerkt door de verdediging van Meerssen en als dan de bal voor de voeten komt van Lars van Geelkerken is het net als vorige week raak. Meerssen blijft niet achter en dwingt van Boxtel tot een magistrale reddding om een tegentreffer te voorkomen. Kort erna is doelman Quaden van Meerssen de grote man wanneer hij redt op een inzet van Joep van Geelkerken. Met nog ruim een kwartier te gaan komt er een goede voorzet van van Hout vanaf rechts en pegelt Gakpo de 2-0 binnen. Ook Meerssen blijft de aanval zoeken en na een schot op de lat van Van Kempen weet van der Schoot kort erna alsnog de aansluitingstreffers te maken. De laatste echte kans van het duel is voor UDI wanneer Gakpo een enorme pegel in huis heeft maar wederom doelman Quaden op zijn weg vindt.

UDI in rommelig duel voorbij Meerssen (2-1)

Al met al een fijne driepunter voor de Udense ploeg die daarmee de positie in de middenmoot weet te verbeteren. Komende donderdag speelt UDI in de achtste-finale van de districtsbeker Zuid 2 en gaat daarvoor op bezoek bij Groene Ster in Heerlerheide. Zondag wacht weer een thuisduel wanneer Nuenen op bezoek komt in Uden.

UDI: van Boxtel, Koca, van Dijk, Pennings, Kerkhof, L. van Geelkerken (69. van Dongen), J. van Geelkerken, Gakpo, Wolf, Wassenberg en van Hout.

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.