UDI krijgt te weinig in Halsteren (3-1)

Algemeen - UDI-1

De Udense ploeg miste vandaag weer een hele serie spelers maar speelde toch een zeer verdienstelijke wedstrijd tegen Halsteren. Beide ploegen waren op zoek naar de doelpunten en kregen de nodige kansen. Terwijl de wedstrijd op een terecht gelijkspel leek af te stevenen was het toch de thuisploeg die in de laatste minuten alsnog de winst binnen wist te halen.

De technische leiding van de Udense ploeg was vandaag niet te benijden want door blessures kon ondermeer geen beroep gedaan worden op van Dijk, Oomen, Joep van Geelkerken en Koot. Op zondagmorgen kwam daar vervolgens ook nog het bericht bij dat spits Wassenberg wegens ernstige rugklachten ook niet van de partij kon zijn. Het betekende een basisplaats voor jongeling van der Linden centraal achterin, van den Heuvel op het middenveld terwijl Gakpo als centrale man voorin werd gepositioneerd. Tegenstander Halsteren had volop keuzes waarbij trainer Pennings zelfs de in het verleden door vele teams begeerde spits Pattinama gewoon naast zich op de bank liet plaatsnemen. De eerste goede kans van de wedstrijd was voor UDI-aanvoerder van Hout maar hij schoot in kansrijke positie recht op doelman Pietersma af. Halverwege de eerste helft een vreemd moment van Hofmeijer die bij een hoge bal ineens de arm uitsteekt en de scheidsrechter geen andere keuze geeft dan een penalty toe te kennen. UDI-doelman van Boxtel bevestigt dan zijn  uitstekende vorm van de laatste weken door de pingel van Thomas van der Spek uit de hoek te tikken.

Kort erna is het alsnog raak wanneer drie Udenaren een voorzet missen en de bal in de voeten van Abdenbi terecht komt die Koca uitspeelt en beheerst scoort (1-0). Nog geen minuut erna is het bijna weer raak wanneer Jurik Zimmerman op rechts goed doorkomt maar zijn voorzet door spelers van beide teams wordt gemist. Zimmerman maakte het Kerkhof erg lastig maar toch bleef de Udenaar over het geheel van de wedstrijd behoorlijk overeind. In de slotminuut voor de rust is het weer Zimmerman die nu gestuit wordt door doelman van Boxtel.

Na de rust is het UDI dat sterk start en de thuisclub direct achteruit drukt. Weer is het van Hout die een reuzekans krijgt maar ook nu weer te dicht bij de doelman schiet. Kort erna komt Koca op rechts goed door en geeft een puike voorzet die door Lars van Geelkerken op een haar na wordt gemist. Er zijn nog geen tien minuten gespeeld wanneer UDI alsnog gaat scoren. Wanneer een Udens schot door Bandjar met de arm wordt gekeerd krijgen de Udenaren een penalty die door Pennings, die ijzersterk speelde, koel werd benut (1-1).

Beide ploegen krijgen nu kansen maar beide doelmannen zijn attent en keren de inzetten. Ondermeer een inzet van Zimmerman wordt door van Boxtel gekeerd. Van den Heuvel gaat dan naar de kant en met Meulink komt er nog meer gif in de Udense ploeg. Hij zorgt met zijn inzet voor veel gevaar en een extra drive zodat de Udense ploeg nog verder naar voren gaat spelen. Er komen ook nog kansjes maar helaas voor de Udenaren geen treffer. Enkele minuten voor tijd krijgt UDI dan de rekening gepresenteerd wanneer op het Udense middenveld verzuimd wordt in te grijpen en Halsteren op links door mag. Uit de hoekschop die dat oplevert kopt Thomas van der Spek onberispelijk de 2-1 binnen. Terwijl UDI nog aanzet om alsnog te gaan voor de verdiende gelijkmaker krijgt men weer het deksel op de neus. Sam van de Kreeke kan aan de eerste paal een lage voorzet intikken en daarmee de stand op 3-1 brengen. De wedstrijd was daarmee ook direct gedaan. De uitslag was erg zuur voor de Udense ploeg die ondanks de vele afwezigen toch dapper de strijd aan is gegaan en daarvoor helaas niet beloond werd.

Erg lang tijd om erover na te denken is er niet want komende woensdag staat alweer een inhaalduel thuis tegen IFC op het programma. Benieuwd of Pennings en van der Linden dan van de partij zijn want beide liepen de laatste fase van het duel verre van okselfris op het veld.

UDI: van Boxtel, Koca, van der Linden, Pennings, Kerkhof, Gakpo, L. van Geelkerken, Wolf, van Hout, van den Heuvel (62. Meulink) en Hofmeijer (82. Wijdeven).