ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen7
UDI19
CSU

UDI meiden winnen Brabantse finale BFFvoetbaltoernooi

Algemeen - Jeugd

Zaterdag 08 Juli was de Grote Finaledag van het BFF toernooi voor meisjes in de leeftijden van 10-12 en van 13-15 jaar op het terrein van Voetbalvereniging TSV NOAD in Tilburg.

Team Uden, met onder andere 3 meisjes van onze vereniging, moest het als winnaar van de Regio Brabant Noord-Oost opnemen tegen Team Eindhoven ( Brabant Zuid-Oost) en Team Etten-Leur ( Brabant West).

UDI meiden winnen Brabantse finale BFFvoetbaltoernooi

Deze 3 Teams zouden gaan uitmaken wie zich BFF kampioen 2017 van Brabant mag noemen en naast de winnaars bokaal met de VIP toegangskaarten voor de EK-wedstrijd Nederland - België tijdens het komende EK voor vrouwen naar huis mag gaan.

Nadat Eindhoven de eerste wedstrijd met 2-1 had gewonnen van Etten-Leur wisten de Udense meiden dat winst in hun wedstrijd tegen Etten-Leur zou betekenen dat zij sowieso de finale zouden mogen spelen tegen Eindhoven, ongeacht de uitslag in de 2e wedstrijd tegen de Eindhovense meiden.

Deze wetenschap leek de meiden vleugels te geven en ze gaven Etten-Leur met 5-0 geen enkele kans waarbij de ene aanval nog mooier en vloeiender was dan de andere.

Langs de zijlijn waren de Eindhovense meiden behoorlijk onder de indruk en nadat zij in de laatste groepswedstrijd met 4-0 aan de kant waren geschoven door een wederom soepel combinerend Udens Team was duidelijk wie de favoriet in de finale zou zijn voor de winst in het Toernooi.

Nadat beide ploegen een korte pauze hadden genomen keerden de 2 teams terug op het veld voor de finale.

De Udense meiden met veel vertrouwen en Team Eindhoven na een oppepper van de coach om toch vooral maar in eigen kunnen en een goede afloop te blijven geloven.

Na de inleidende beschietingen in de eerste 5 minuten waarbij de druk door Team Uden op het Eindhovense doel langzaam werd opgevoerd begonnen de kansen langzaam maar zeker toe te nemen en groter te worden.

Ondanks verschillende hachelijke momenten voor het Eindhovense doel waarbij naast de goede keepster van Eindhoven tevens de paal een flinke sta-in-de-weg vormde voor de Udense meiden bleef het lang 0-0 totdat Janne Verbakel een eind aan alle Eindhovense illusies maakte door 1-0 en kort nadien ook 2-0 te laten aantekenen.

Uiteindelijk werd het nog 3-0 en werd aan duidelijkheid niets te wensen overgelaten over welk team de winst in het BFF toernooi het meeste toekomt.

 

Uit handen van Gedeputeerde van de Provincie Brabant, dhr. Henri Swinkels, kregen de meiden de bokaal en de sporttas met daarin de VIP kaarten voor Nederland - België uitgereikt en kon de terugreis met een heerlijk voldaan gevoel worden ingezet.

 

UDI'19 wil Janne Verbakel ( JO13-1), Emma Frijns ( JO13-1) en Nicole Theunisz ( JO15-2) samen met hun teamgenoten van Team Uden van harte feliciteren met dit behaalde succes.

Dit succes laat zien dat het meisjesvoetbal bij UDI'19 flink in de lift zit en dat is iets waar we als verenging erg trots op mogen zijn."

 

 

UDI meiden winnen Brabantse finale BFFvoetbaltoernooi
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.