ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen9

UDI onderuit bij Jong Fc Den Bosch (3-0)

Algemeen - UDI-1

Wanneer UDI en Jong-teams tegen elkaar spelen is dat ook dit seizoen geen goede combinatie. Jong Fc Den Bosch kreeg voor de pauze twee cadeautjes en verzilverde beide mogelijkheden. Kort na rust werd het 3-0 en was de wedstrijd gelopen.

UDI begint vandaag met ongeveer dezelfde opstelling als afgelopen zondag bij de 5-1 winst tegen Juliana'31. Smits en Pennings konden wel beginnen al was zeker Pennings niet 100% fit. De start van het duel op het natte hoofdveld van BVV voor een kleine 100 toeschouwers was voor de beloften van Fc Den Bosch. De youngsters proberen snel te spelen en zien de Udenaren met regelmaat wegglijden. Toch is de eerste kans voor Wassenberg maar zijn schot vanaf links gaat net naast. Bij de Bosschenaren zorgt spits Van der Sande voor het nodige werk voor de Udense achterhoede. De jonge spits speelde afgelopen vrijdag ook nog mee in het door Fc Den Bosch gewonnen duel tegen Fc Dordrecht. Ook achterin stonden een tweetal prima spelers opgesteld. Het hart van de verdediging werd gevormd door de 19-jarige Zweed Mattias Andersson, die door Fc Den Bosch gehuurd wordt van Juventus, en de 18-jarige Udenaar, en oud-UDI-speler,  Christophe van Zutphen. Wassenberg had het lastig tegen deze beide verdedigers.

Halverwege de eerste helft komt Jong Fc Den Bosch op voorsprong. Wanneer UDI een hoekschop mag nemen wordt die bal door een Boschenaar onderschept en snel diep gespeeld op Lima Duarte Lopes die op Wijdeven afgaat die wegglijdt en dus staat de Bosche speler direct oog in oog met doelman van Boxtel en is het 1-0. Enkele minuten later krijgen de Boschenaren weer een cadeautje. Op een lange bal wil Koca terugkoppen op doelman van Boxtel maar hij schampt slechts de bal en dus zit er een Bosch been tussen dat simpel de 2-0 kan binnentikken. De vertwijfeling bij spelers, begeleiding en supporters is groot want op deze manier valt het niet mee om een duel te winnen. UDI krijgt voor de rust nog een tweede kans wanneer eerst Wijdeven niet vol kan uithalen maar de rebound van Wassenberg rakelings naast het doel gaat. In de slotminuut van de eerste helft is er nog een mooi voetbalmoment wanneer Giorgio Siani met veel gevoel de bal boven doelman van Boxtel op de lat krult.

In de pauze blijft de geblesseerde Pennings achter in de kleedkamer en komt van den Heuvel in de ploeg. Inmiddels is de regen met bakken uit de lucht gevallen en wordt het veld nog gladder. De tweede helft is dan nog geen drie minuten oud wanneer Den Bosch voor de derde keer weet te scoren. Een vrije trap vanaf rechts wordt door Jagt met links laag ingebracht, vervolgens door iedereen gemist en dan gaat de bal via de binnenkant van de paal in het doel. De wedstrijd is daarmee direct beslist want de Bosche ploeg heeft voldoende controle op het aanvalsspel van de Udenaren. UDI krijgt op inzet nog wel een paar halve kansen maar doelman Leijten hoeft nauwelijks in actie te komen. De beste mogelijkheid is misschien nog wel voor van den Heuvel maar na een een-twee met Wassenberg is zijn inzet te slap om voor gevaar te zorgen. Terwijl de regen gestaag valt en de regenboog de lucht siert gaan de supporters nog voor het einde van het duel huiswaarts of richting kantine.

Voor UDI lijkt het na deze nederlaag vooral een kwestie van focussen op herstel van de geblesseerde spelers. Volgende week wacht in de districtsbeker een uitwedstrijd bij EVVC in Vinkel en uiteraard wil men een ronde verder komen maar gezien de stand van de blessures lijkt het raadzaam geen risico's te nemen en enkele spelers rust te gunnen.

UDI: van Boxtel, Koca, van Dijk, Pennings (46. van den Heuvel), Smits, Wolf, Gakpo, van Geelkerken, Wijdeven (71. Kerkhof), Wassenberg en van Dongen (61. Meulink).