UDI-Quiz was wéér ’n leuke avond

Algemeen

Vrijdagavond 6 april was het decor van de jaarlijkse UDI voetbal Quiz. In tegenstelling tot voorgaande jaren vonden de voorrondes en finales op één avond plaats.

13 koppels streden in de voorrondes voor een plek in de halve finale waar 8 teams zich konden plaatsen. Onder de deelnemers bijna alle winnaars van de afgelopen 13 edities. Voor Dick Smits en Dimitri Cremers de uitdaging om voor de 3de keer op rij de UDI-Quiz te gaan winnen.

André Verhoeven had weer gezorgd voor lastige vragen maar het niveau van de deelnemers was weer erg hoog. Na de 1ste en 2de ronde gingen Stan en Gert-Jan Janssen aan de leiding gevolgd door Leon Deijnen en Jeroen Prinsen. Op de 3de stek Stan en Johan Wassenberg.

Bij de halve finale werden de formulieren ingeruild voor vragen via PowerPoint op de schermen. Na de 20 vragen beantwoord te hebben was het wachten op de uitslag en wie achter het grote scherm mocht plaatsnemen voor de finale. Voor Dick en Dimitri was het helaas net niet genoeg om door te dringen tot de finale. Ook de nummers 3 na de eerste 2 rondes, Stan en Johan wisten zich niet te plaatsen. De halve finale werd gewonnen door Leon en Jeroen gevolgd door vader en zoon Janssen en nieuwkomers bij de Quiz, Stijn en Antoine Walraven.

In de tot het laatst spannende eindstrijd waren het uiteindelijk Stan en Gert-Jan Janssen die met 123 punten de UDI-Quiz 2018 wisten te winnen. Op de 2de plaats Leon en Jeroen met 116 punten en op plaats 3 Stijn en Antoine met 113 punten.

Alle finalisten ontvingen het nieuwe boek over Willem van Hanegem ‘Buitenkant Links’, en de winnaars kunnen nog een keer naar Zuiders voor een High Wine.

We kunnen terugkijken op weer een geslaagde avond en kijken alm uit naar de 15de editie tijdens het 100-jarig Jubileumjaar.