UDI sluipt naar boven na winst op Nuenen (3-1)

Algemeen - UDI-1

UDI won vandaag in een open duel van Nuenen en klimt door de drie punten weer wat plaatsjes op de ranglijst. In de eerste helft was Nuenen aanvankelijk de beter voetballende ploeg maar UDI wist tweemaal te scoren tegenover één treffer van de bezoekers. Na de rust kon UDI de voorsprong uitbouwen naar 3-1 hoewel ook Nuenen nog enkele prima kansen kreeg.

Na de ruime bekernederlaag afgelopen donderdag bij Groene Ster vroegen de supporters zich af wat het vandaag zou gaan worden. Ten opzichte van donderdag waren doelman van Boxtel en aanvoerder van Hout weer fit genoeg om te starten. Pennings moest gedwongen een wedstrijd toekijken vanwege zijn vijfde gele kaart en zijn plek centraal achterin werd ingenomen door jongeling Thijs van der Linden. UDI werd al vroeg wakker geschud toen een kopbal van Nuenen al binnen een minuut rakelings naast het doel ging. Nuenen speelt net wat frisser en zorgt voor meer dreiging al komen de eerste kansjes voor de Udenaren. Een laag schot van Wassenberg wordt gepareerd door doelman Verus. Even later is hij weer alert bij een schot van Gakpo. In een fase waarin Nuenen door lijkt te drukken is het ineens raak voor de Udenaren. Op rechts wordt Lars van Geelkerken diep gestuurd die met een bekeken lage voorzet de vrijstaande van Hout vindt die de 1-0 binnen kan schieten.

Nuenen is nauwelijks onder de indruk en blijft met snelle combinaties de druk erop houden. Al binnen enkele minuten heeft dat resultaat wanneer na een vlotte combi Thom van de Donk een niet te missen voorzet krijgt en de gelijkmaker binnen werkt. Het spel golft steeds weer op en neer met twee ploegen die vooruit wilden spelen. Enkele minuten voor de rust is het raak voor UDI. Het is Gakpo die op het middenveld in balbezit komt en de scherp staande Wassenberg ziet gaan. De pass komt precies in de voeten en oog in oog met doelman Verus maakt de Udense spits het koel af met een lage schuiver in de linkerbenedenhoek,

Na de pauze komt UDI al snel in het spel waarbij Nuenen minder balbezit wordt gegund. Na een kwartier veert het thuispubliek op wanneer Lars van Geelkerken een harde voorzet speelt op Wassenberg die de bal vol raakt maar hem vervolgens op de paal ziet eindigen. Kort erna lijkt UDI weer de wedstrijd te gaan beslissen. Het is van Hout die zelf knap de bal verovert en opstoomt richting zestien meter, waar iedereen denkt dat hij zelf zal gaan schieten wil hij afleggen op de meegekomen Wassenberg maar de pass is net te scherp en dus een prooi voor doelman Verus. Nuenen probeert er nog een offensief uit te persen en krijgt via bijvoorbeeld van de Donk ook nog een uitstekende kans maar zijn inzet gaat naast. De Udenaren verdedigen vandaag met nieuweling van der Linden in de gelederen over het geheel genomen best aardig.

Tien minuten voor tijd veren de Udenaren weer op wanneer Wassenberg een bal in de kluts met de doelman meekrijgt en vervolgens de hoog springende bal vanaf bijna de achterlijn knap binnen kopt. Tot ontzetting van de Udenaren heeft scheidsrechter van dienst Thijs een duwfout gezien en keurt de treffer af. Terwijl Nuenen probeert aan te zetten komen de kansen in de omschakeling voor de Udenaren. Verschillende pogingen van Gakpo, van Hout en Wassenberg worden geblokt. Twee minuten voor het einde van de partij is het dan alsnog raak. De ingevallen van den Heuvel wordt op links aangespeeld, omspeelt zijn  tegenstander en legt beheerst terug op Gakpo die koeltjes afrondt in de verre hoek. Daarmee een mooie 3-1 overwinning voor de Udense ploeg die met deze drie punten inmiddels is opgeklommen naar de zesde plek op de ranglijst.

Volgende week zaterdag speelt UDI het inhaalduel in en tegen Goes waar om 14:30 uur wordt afgetrapt.

UDI: van Boxtel, Koca, van Dijk, van der Linden, Kerkhof, L. van Geelkerken (68. Oomen), J. van Geelkerken, Wolf, van Hout (85. v.d. Heuvel), Wassenberg (91. Hoefs) en Gakpo.