ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

UDI verliest wedstrijd met twee gezichten van OSS'20 (2-1)

Algemeen - UDI-1

In de eerste helft kwam UDI niet aan voetballen toe en ging het met een 2-0 achterstand de kleedkamer in. Na de pauze was de strijd meer gelijk op maar kreeg OSS'20 het steeds moelijker met het fel aanvallende UDI. Helaas voor de Udense aanhang leverde dat maar één treffer op en dus geen punten voor de tricolores. 

UDI verliest wedstrijd met twee gezichten van OSS'20 (2-1)

Er blijft de Udenaren dit seizoen weinig bespaard want in de loop van de week bleken vier spelers die afgelopen week nog speelden tegen Goes geblesseerd te zijn. Hofmeijer, Koot, Oomen en Meulink moesten vandaag samen met de mede-geblesseerden vanaf de zijlijn toekijken. Het was vandaag dus een flinke puzzel welke elf in de basis zouden starten waarbij uiteindelijk Kerkhof en van Dongen de vleugels voorin moesten bezetten naast spits Wassenberg. Bij OSS'20 begonnen Rob van Sonsbeek en Tony de Groot centraal voorin. Vooral van Sonsbeek maakte de eerste helft een ijzersterke indruk en zorgde voor het meeste gevaar aan Osse zijde. UDI wordt vanaf de aftrap achteruit gedrukt en ziet de ene na de andere aanval komen en dan met name over de rechterzijde van OSS'20. Na twintig minuten valt de eerste treffer wanneer vanaf rechts een lage voorzet wordt gegeven en Nick van Dijk niet kan verhinderen dat van Sonsbeek de 1-0 binnen tikt. Een paar minuten later is het weer van Sonsbeek die verrassend uithaalt maar nu redt UDI-doelman van Boxtel in de korte hoek. UDI komt in deze periode nauwelijks voorin en weet ook niet één echte kans te creëeren. Kort voor de rust is er een duel tussen van Dijk en Tom Pijnenburg waarbij de Ossenaar naar de grond gaat en scheidsrechter de Kok toch wel gemakkelijk de bal op elf meter legt. Van Sonsbeek plaatst zich achter de bal en schiet gedecideerd de 2-0 binnen.

Tijdens de rust blijft Kerkhof achter in de kleedkamer en komt Wijdeven in het veld om met zijn snelheid voor meer dreiging rechts voorin te zorgen. De Udense ploeg lijkt herboren want direct vanaf het beginsignaal is er druk op de achterhoede van OSS'20 en komen er kansjes. De eerste kans is er nog voor de gastheren wanneer Bob van Lith alleen op het Udense doel afgaat maar tot afgrijzen van zijn ploeggenoten schiet hij in het zijnet. Het is vervolgens UDI dat veel feller de duels in gaat en in van Dijk een voorbeeld heeft die fel doorzet en na zo'n tien minuten in de tweede helft een duel wint en nogmaals bijschakelt om vervolgens ook nog een prima voorzet af te leveren die door Gakpo goed wordt binnen gekopt (2-1). 

Doordat UDI meer druk zet en verder naar voren speelt krijgen de Ossenaren wat meer ruimte maar de zo gevreesde aanvallers hebben het vizier niet op scherp. Achterin krijgt OSS'20 het steeds moeilijker en de Udense aanhang hoopt zelfs op de gelijkmaker. Er komen wat hachelijke situaties voor het Osse doel maar scoren zit er nog niet in. Eenmaal veren alle toeschouwers nog eens op wanneer Wijdeven vanaf linksachter aan een rush begint, naar binnen trekt en vanaf ruim twintig meter uithaalt. De bal slaat buiten bereik van de aan de grond genagelde Rick v.d. Leest op de lat. In een alles of niets poging staat vervolgens zowat de hele Udense ploeg voorin en krijgt OSS'20 nog kansjes in de counter maar gescoord wordt er niet meer. 

UDI verliest wedstrijd met twee gezichten van OSS'20 (2-1)

Na afloop van het duel vragen de Udense supporters zich af waarom het verschil tussen beide helften zo verschrikkelijk groot was. Waar de eerste helft volledig voor de gastheren was ging het duel na de rust meer gelijk op met een licht overwicht voor de Udenaren. De aanhang van de Ossenaren waren vooral blij dat het afgelopen was en moesten eerlijk toegeven dat men er niet gerust op was geweest dat de voorsprong kon worden behouden. Volgende week speelt UDI thuis tegen de nummer vijftien Juliana'31 uit Malden en dat wordt een belangrijk duel om niet te ver af te zakken op de ranglijst.

UDI: van Boxtel, Koca, van Dijk, Pennings, Smits (82. Jurre Massa), Wolf, Gakpo, van Geelkerken, Kerkhof (46. Frank Wijdeven), Wassenberg en van Dongen (75. Jordy van Horrik).

 

Interview met trainer

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.