ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen6

UDI verrast met derbywinst bij Gemert (1-3)

Algemeen - UDI-1

De Udenaren stonden vandaag al binnen 20 seconden op voorsprong bij Gemert. Na de pauze werd het duel aantrekkelijker en was UDI de betere ploeg die uiteindelijk na de 1-3 vergat de score verder op te voeren. Het zijn in geval drie belangrijke punten voor de Udense ploeg in het eerste duel na de winterstop.

Bij Gemert werd vandaag het nieuwe kunstgras op het hoofdveld officieel geopend door de lokale wethouder. Hoewel het veld er natuurlijk al bijna een half jaar in ligt hadden de spelers opvallend veel moeite om op de been te blijven op het kunstgras. UDI profiteerde daar vandaag optimaal van nadat een bal vanaf de aftrap werd diep gespeeld op Wassenberg en diens tegenstander half weggleed. Wassenberg ging direct op doel af en na het passeren van een volgende tegenstander schoot hij de bal hoog in de kruising en dus stond er na 20 seconden spelen een 0-1 voorsprong op het bord. De thuisploeg probeerde direct aan te vallen en kreeg in de loop van het duel ook meer balbezit. Vooral middenvelder Ruben Rodrigues liet een aantal keren zijn klasse zien met verfijnde balaannames en sterk balbezit. Ondanks het veld overwicht wisten de zwart-witten niet echt tot kansen te komen en ook de Udenaren kwamen zelden voor het Gemertse doel. Aan Udense zijde viel het goede spel van linksachter Jaap Kerkhof op die zich goed staande wist te houden in dit duel. Al met al een matige eerste helft waar de neutrale toeschouwer nauwelijks van heeft kunnen genieten.

Na de pauze begon de wedstrijd anders met twee ploegen die direct druk naar voren gaven en dus kwamen er ook direct kansen. De eerste goede kans was voor Wassenberg die hard in het zijnet schoot. In de tegenstoot was het raak voor Gemert toen Rodrigues op het middenveld in balbezit kwam en met een fraai schot over doelman van der Horst de verre hoek vond en de gelijkmaker op het bord bracht. De Udenaren waren niet echt onder de indruk want nog geen twee minuten later was het al bijna 1-2 toen van Hout op rechts werd weggestuurd en met een fraai lob doelman Barten passeerde maar op de lijn wist een Gemert-verdediger nog redding te brengen. Het blijkt het begin van een sterke fase van de Udenaren met enkele goede kansen waaronder een schot van Van Geelkerken rakelings naast. Er zijn dan nog maar nauwelijks tien minuten gespeeld als het wel raak is. Van Hout speelt met een slimme steekbal Wassenberg aan die met de rug naar het doel staat, kort wegdraait en vervolgens hard laag linksonder inschiet (1-2).

UDI wervelt dan verder en binnen drie minuten na de tweede Udense treffer had het zomaar 1-4 kunnen zijn geweest. Eerst is het Wassenberg die wordt diep gestuurd, de doelman omspeelt maar vervolgens net aan de verkeerde kant van de paal mikt. Vervolgens wordt Van Hout weggestuurd en die besluit met een harde pegel buiten bereik van alles en iedereen die via de onderkant van de lat weer het veld in komt. Gemert heeft het in die fase lastig en komt nauwelijks tot goede aanvallen. Een indraaiende vrije trap die door iedereen wordt gemist verdwijnt gelukkig voor de Udenaren net naast het doel. Met nog tien minuten te spelen wordt de wedstrijd definitief beslist wanneer UDI een fijne combinatie op de mat legt met Van Hout op Wassenberg en die direct door op invaller Meulink die van dichtbij niet meer kan missen en de 1-3 binnen schiet.

Het betekent een dik verdiende overwinning van de Udense ploeg die ondanks het feit dat men slechts één oefenwedstrijd in de benen had vandaag de drie punten mee konden nemen richting Uden. De ruime nederlaag in het heenduel in Uden is daarmee weer een beetje goed gemaakt. Belangrijker is echter dat men weer aansluit met de ruime middenmoot met slechts twee punten minder dan nummer 5 Jong Fc Den Bosch. Volgende week wacht een belangrijk thuisduel tegen Baronie en kort voor de carnaval dan ook nog het bekerduel thuis tegen HBSV. Met twee overwinningen zou men met een heel goed gevoel de carnaval in kunnen gaan.

UDI: van der Horst, Koca, van Dijk, Pennings, Kerkhof, van Geelkerken, Wolf, Gakpo (74. v.d. Heuvel), Oomen (79. Meulink), Wassenberg (88. van Dongen) en van Hout.