ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen1
UDI19
CSU

UDI verslaat Gemert om van Lanen Trofee (1-2)

Algemeen - UDI-1

Vandaag begon de voorbereiding voor UDI 1 dan eindelijk met de traditionele seizoensopening tegen Gemert om de van Lanen en Partner Trofee in Odiliapeel. De eerste helft was licht in het voordeel van de Udenaren die 0-2 voor kwamen. Na de pauze was Gemert de betere ploeg maar kwam het niet verder dan de 1-2.

UDI verslaat Gemert om van Lanen Trofee (1-2)

Voor de spelers kon het seizoen vandaag eigenlijk niet mooier beginnen.Een mooi vlak speelveld welke kort daarvoor vanuit de lucht nog was voorzien van een stevige regenbui nodigde uit voor een lekker potje voetbal. En zoals gebruikelijk stondern er zo'n 400-500 toeschouwers langs de lijn. Bij de Udenaren ontbraken een flink aantal spelers en dus was de reservebank tamelijk dun bezet met alleen de veldspelers Meulink en Massa. De nieuwelingen Koca, Gakpo en van Hout begonnen uiteraard in de basis waarbij Koca op zijn vaste rechtsachter speelde zodat Wolf weer rechts voorin mocht beginnen. Gakpo had een aanvallende rol gekregen op het middenveld met naast zich Roald van Hout welke direct met de aanvoerdersband om de arm aan de wedstrijd begon.

 

UDI verslaat Gemert om van Lanen Trofee (1-2)

UDI begon fel en door snel druk te zetten werd het ook al snel gevaarlijk. Joep van Geelkerken verstuurde een mooie lange bal op Wassenberg die schuin links voor het doel besloot om te schieten. Doelman van Ommeren werd aan de eerste paal toch enigszins verrast en kon de inzet niet keren (0-1). De Udenaren blijven beter en tonen zich sterk met van Hout, Joep van Geelkerken en Gakpo als sterk collectief op het middenveld. De volgende kans is voor van den Heuvel die vanaf links een schietkans krijgt maar deze beland in de handen van Gemert-doelman van Ommeren. Toch een fijn gevoel voor deze jongeling om na een jaar blessureleed nu weer een hele wedstrijd op het veld te staan.

Langzaam maar zeker kruipt dan ook Gemert uit de schulp en krijgt het kansjes via Ron Jansen en Japser Lalisang. Het wordt dan aan Udense zijde wat slordiger en na balverlies van Koca krijgt Ron Jansen een enorme kans maar de Gemertse spits schiet van kortbij ruim over het doel wat vandaag verdedigt wordt door Nick van de Horst. Op slag van rust is UDI weer eens effectief in de snelle omschakeling. Van Hout verovert de bal op het middenveld en stuurt met een mooie pass Wassenberg diep die oog in oog met de doelman geen fout maakt en de 0-2 binnen schiet.

In de rust blijven Wolf en van Dijk achter in de kleedkamer en mogen Meulink in Massa het veld in. Massa gaat achterin spelen naast Pennings en Meulink gaat naar de rechtsbuiten positie. Gemert heeft in de rust ook veel gewisseld en start aanmerkelijk sterker aan de tweede helft. De eerste kans is voor Ralf Kemper maar met een uitstekende sliding weet Jurre Massa een treffer te verhinderen. UDI heeft geen goed antwoord op het spel van Gemert en moet toezien dat er weer een goede kans komt. Een afstandsschot van invaller Balder van Osch gaat echter via de vingertoppen van van der Horst op de paal. Kort erna moet de UDI-doelman weer ingrijpen op een inzet van dichtbij van diezelfde van Osch.

De druk op het Udense doel blijft en Gemert heeft dan eigenlijk een treffer verdiend wanneer Kemper buiten bereik van iedereen op de paal kopt. In de tweede helft krijgt UDI nog wat spaarzame kansjes maar tot treffers leidt dat niet meer. In de laatste twintig minuten mag bij Gemert Ruben Rodrigues (vorig seizoen 44 keer scorend bij Wilhelmina Boys) ook nog zijn kunnen laten zien. Hij had enkele aardige acties vanaf de linkerkant maar beslissend kon hij niet zijn, Het slotaccoord van het duel was voor Gemert waar Kemper een perfecte voorzet gaf op Jansen die beheerst de 1-2 binnen kopte. Een verdiende treffer voor de zwart-witten maar niet genoeg voor de winst.

Voor UDI staat komende dinsdagavond alweer de volgende oefenwedstrijd op het programma met een thuisduel tegen Achilles Veen.

UDI: Nick van der Horst, Tufan Koca, Rinke Pennings, Nick van Dijk (46. Jurre Massa), Frank Wijdeven, Sydney Gakpo, Joep van Geelkerken, Roald van Hout, Tim Wolf (46. Luuk Meulink) , Sam Wassenberg en Knud v.d. Heuvel. 

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.