ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

UDI VR1 hevig in de strijd voor het kampioenschap

Algemeen - Vrouwen

Met nog zes wedstrijden te spelen trappen we af in Helvoirt. Geconcentreerd werd er begonnen aan de wedstrijd met een vroege openingstreffer van Nalini Randjietsingh.

In de derde minuut scoort ze de 0-1 op aangeven van Cindy Strijbosch die wederom een dijk van een wedstrijd speelde. De eerste 20 minuten werd er door de dames van UDI’19 mooi voetbal gespeeld. Ze zijn overduidelijk de betere ploeg, maar van meer scoren wil het maar niet komen. Nadien werd het wat rommeliger. De dames van Helvoirt komen af en toe voorbij het middenveld maar stuitten dan op Dorienke Nendels, Babet de Wit, en Lesley-Anne Jacobs. Mochten ze daar voorbijkomen dan is daar altijd Felicia van Kampen nog die de bal gedegen wegwerkte. Nog voor de rust werd Nina Litjens gewisseld en gaat Nina van der Wijst haar plaats innemen. Met 0-1 gaan we de rust in.

2e helft: De dames zijn weer op scherp gezet

Zo rommelig als de eerste helft werd afgesloten, zo georganiseerd gaan de dames van start in de tweede helft. In de 57ste minuut is daar weer Cindy Strijbosch met de assist. Dit keer werkte Lieke Donkers de bal tegen het net. De dames zijn nu los. Helvoirt mag het spel hervatten maar stuit net als de hele wedstrijd al op Dimphy van de Akker. Die de bal zorgvuldig weer bij een medespeelster in de voeten speelde. Wat een rust in het spel heeft deze dame, altijd aanspeelbaar. Lieke Donkers scoorde na een uur spelen na een soloactie de 3-0. Inmiddels is ook Nalini gewisseld en is Bregje Jacobs in het veld gekomen. Ook Babet de Wit maakt plaats voor een teamgenoot. Ellen Poulussen valt in. In de 69ste minuut lukt het de dames van Helvoirt om de verdediging van onze dames te passeren en valt de 1-3. Michelle mag na haar harde werk plaats maken voor Gabi Bekker. De dames van UDI geven nog even gas. In de 75ste minuut schiet Cindy Strijbosch na een soloactie overtuigend de bal in het net: 1-4. Op aangeven van Bregje Jacobs volgt al snel de 1-5. Deze schoot Nina van der Wijst binnen. Meer aanvallen volgden. In minuut 83 vond de bal via de voet van Bregje wederom het net. Dit keer komt de assist van Lieke. Ook Lieke mag gaan rusten en Kim Claassen komt erin. Deze schiet binnen één minuut op goal, de keepster keerde de bal en Bregje schoot deze rebound binnen: 1-7. Wat dan meteen de eindstand is.

‘n Mooie wedstrijd dames. Nog 5 wedstrijden te gaan. Worden zij kampioen? Volg de wedstrijdverslagen van de komende weken…

Opstelling basis: Nienke van de Donk (k), Lesley-Anne Jacobs, Felicia van Kampen, Cindy Strijbosch, Babet de Wit, Dorienke Nendels, Dimphy van de Akker, Michelle de Gier, Lieke Donkers, Nalini Randjietsingh en Nina Litjens