UDI vrouwen 1 succesvolle start seizoen 2017-2018

Algemeen - Vrouwen

De vrouwen 1 van UDI’19 bewijzen een goed team te zijn onder leiding van trainer/coach Janine Rongen. Daar waar de nodige blessures in de eerste weken hun tol eisten bleven de dames sterk en goed voetballen.

Voor de beker zijn de dames nog volop in de strijd. In de poulefase wonnen ze alle drie de wedstrijden. Ook de ronde daarna wisten ze met 0-4 de tegenstander uit te schakelen. Afgelopen maandag was de loting voor de volgende ronde. Leveroy vrouwen 1 gaat de strijd met onze dames aan.

Dan de competitie.

In de eerste reeks van de competitie wisten zij 5 wedstrijden met winst af te sluiten, 2 gelijk te spelen en helaas werd er ook 1 verloren. Dat hoort er ook bij.

Na het gelijk spel van vorige week tegen medekoploper SVSSS moest zondag met flink doelsaldo gewonnen worden op bezoek bij DBS.  Dit omdat de dames dan wel een beter doelsaldo hadden, maar in hun achterhoofd ook meespeelde dat SVSSS ook tegen een tegenstander zou spelen die dag waar best wat doelpunten te maken waren.

Dat het in hun achterhoofd meespeelde was dan ook te zien in het begin van de wedstrijd. Desondanks wisten de dames op een  0-1 voorsprong te komen. Helaas niet veel later werd het 1-1 de bal vanuit een bijna onmogelijke positie zag de keepster achter zich in het doel vallen. Jammer, maar de dames geven niet op natuurlijk. Voor rust werd de 1-2 gemaakt en dit werd na rust verder uitgebouwd naar een mooie 1-6 overwinning.

Was dit genoeg? In de kantine werd al snel na de wedstrijd geopperd om met een paar mensen af reizen naar Udenhout waar SVSSS hun wedstrijd er inmiddels al half had opzitten. De andere dames gingen bij UDI naar de kantine alwaar via de app de stand nauwlettend werd bijgehouden.

SVSSS won de wedstrijd, maar met te weinig doelpunten om onze toppers van de eerste plaats te stoten.

Uiteraard is dit succes mede te danken aan allen die eraan hebben bijgedragen. Waaronder speelsters uit vrouwen 2, MO19 en JO15-3.

Gefeliciteerd dames! Een mooie prestatie en heel veel succes de rest van het seizoen!