ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen7

UDI wint intensief thuisduel tegen BVC'12 (2-0)

Algemeen - UDI-1

UDI speelde vandaag vooral voor rust uitstekend tegen BVC maar vergat meer dan een keer te scoren. Na de pauze bleef BVC'12 maar hoge ballen inbrengen zonder dat de Udense verdediging echte goede kansen weg gaf. Kort voor het einde was het invaller Meulink die met een tikje de BVC-doelman verschalkte en de 2-0 overwinning veilig stelde.

UDI trainer Ruijsch kon vandaag over een bijna complete groep beschikken waarbij alleen middenveld regisseur Joep van Geelkerken ontbrak vanwege de overtreding die afgelopen week gemaakt werd op zijn enkel en waarvan de ernst nog niet duidelijk is. Van Hout (die deze week ziek was geweest maar toch begon) speelde op rechts iets meer vanaf het middenveld met Koot en Wassenberg als diepe mensen voorin. De eerste de beste aanval van de Udenaren was er een uit het boekje en werd voortreffelijk afgemaakt. Een pass op rechts naar van Hout werd gevolgd door een perfecte voorzet die door Wassenberg met een mooie kopbal werd afgerond. Nog voordat er twee minuten waren gespeeld stond de Udense ploeg op voorsprong. Ook de volgende kans is voor UDI maar doelman Joosten redt met zijn benen op een inzet van Van Hout. UDI dicteert het spel al probeert BVC vooral met lange hoge ballen voor gevaar te zorgen. Wanneer Lars van Geelkerken halverwege de eerste helft een vrije trap mag nemen gaat het publiek ervoor staan maar de pegel kwam helaas tegen de paal aan. Na ruim een half uur een heikel moment voor het Udense doel wanneer een hoge bal niet goed wordt weg gewerkt en boven op de Udense lat valt. UDI blijft voor de rust de veel betere ploeg en verzuimd alleen het duel te beslissen door de kansen niet te maken. Kort voor de rust is er nog zo'n moment wanneer Koot terug legt op van Hout maar ook dit schot wordt geblokt.

In de rust blijkt van Hout toch niet fit genoeg en hij wordt vervangen door Meulink. Bij BVC zijn er ook twee wissels en wordt de tactiek aangepast. Nog meer dan de eerste helft wordt elke bal zo snel mogelijk lang gespeeld en hoog voor de pot gegooid in de hoop dat er eens een bal goed valt. De Udense verdediging met Pennings en van Dijk centraal geeft nauwelijks kansen weg en daarachter maakt van Boxtel ook een uitstekende indruk door vele hoge ballen weg te plukken voordat BVC gevaarlijk kan worden. UDI wordt nu wat terug gedrukt en moet het hebben van de omschakeling maar dat ligt de Udense ploeg wel. Een schot van Wolf wordt uitstekend gekeerd door doelman Joosten. Kort erna gaat Wassenberg voor de schoonheidsprijs maar zijn omhaal verdwijnt helaas over het doel. Met nog iets meer dan een kwartier te spelen moet Koot naar de kant en komt Hofmeijer na lange absentie weer in de ploeg. Tien minuten voor het einde krijgt BVC een vrije trap die goed wordt ingeschoten maar doelman van Boxtel keept foutloos en voorkomt een treffer.

BVC probeert het uiteraard wel en zeker gezien de 1-0 stand hoeft er maar een enkele bal goed te vallen om wellicht toch voor een puntje te kunnen zorgen. De ploeg uit Beek-Ubbergen ontbreekt het echter aan creativiteit en dus blijft het devies de lange bal spelen en maar hopen. Kort voor het einde van de wedstrijd beslist UDI het duel dan toch eindelijk wanneer Wassenberg een bal verlengd richting Meulink en die kan net zijn voet tegen de bal plaatsen. De bal rolt tergend langzaam maar buiten bereik van doelman Joosten richting doel en verdwijnt tussen de palen (2-0). Hoewel BVC de tweede helft vooral op de Udense helft actief was wist men te weinig potten te breken om aanspraak te mogen maken op de punten en dus was er de verdiende winst voor de Udenaren.

Volgende week zondag gaat UDI op bezoek bij nummer twee van de ranglijst Halsteren en dat zal geen eenvoudige opgave gaan worden. Het is dan alweer de zesde wedstrijd in de derde periode welke de Udense ploeg na vijf zeges op rij trots aanvoert. In de week erna is er de midweekse inhaalwedstrijd tegen IFC waarna het ook lastige uitduel bij Groene Ster op het programma staat. Het worden nog zeer interessante weken voor de aanhang van de Udenaren.

UDI: van Boxtel, Koca, van Dijk, Pennings, Kerkhof, Gakpo, L. van Geelkerken, Wolf (90. van der Linden), van Hout (46. Meulink), Wassenberg en Koot (73. Hofmeijer).