ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

UDI wint oefenduel tegen Achilles Veen (3-1)

Algemeen - UDI-1

UDI 1 won dinsdagavond ook haar tweede oefenduel van dit seizoen. In de regenachtige eerste helft was Achilles Veen de ploeg die voor het meeste gevaar zorgde. Na een 1-1 ruststand kwam UDI na de hervatting beter in het spel en won uiteindelijk met 3-1 dankzij treffers van Wassenberg en van Hout.

Het duel tegen zaterdaghoofdklasser Achilles Veen ging van start in de stromende regen. Al vroeg in de wedstrijd kwam UDI op voorsprong toen een verdediger van de bezoekers na een voorzet van Tim Wolf de bal achter de eigen doelman deponeerde. De ploeg was echter niet echt van slag en zette UDI met snelle combinaties goed onder druk. Na een hard laag schot wist UDI-doelman van Boxtel de bal onvoldoende weg te werken en was de rebound een eenvoudige kans om de gelijkmaker binnen te werken. Pas tegen het einde van de eerste helft kwam UDI weer wat beter in het spel en kreeg het nog enkele goede kansen.

Na de pauze was het UDI dat het spel meer naar zich toe trok. Duels werden vaker gewonnen en ook de voorhoede kon meer in stelling worden gebracht. Uit een hoekschop van Knud v.d. Heuvel kopte Wassenberg aan de tweede paal goed de 2-1 binnen. Kort erna was het Roald van Hout die op snelheid vanaf de rechterkant zijn tegenstander passeerde en de doelman in de korte hoek verraste (3-1). Ook de bezoekers kregen nog enkele halve kansjes maar gescoord werd er niet meer.

Komende zaterdag speelt UDI in Zeelst (Veldhoven) om 16:00 uur tegen UNA. De ploeg degradeerde afgelopen seizoen uit de tweede divisie en komt dit seizoen uit in de derde divisie waarin de Udenaren eerder zelf nog actief waren.