ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen5

UDI wint vermakelijk duel tegen EHC (4-2)

Algemeen - UDI-1

UDI en EHC zorgde vandaag voor een uitermate boeiend voetbalduel. De wedstrijd had gezien het aantal doelrijpe kansen ook in 5-5 kunnen eindigen maar uiteindelijk was UDI de ploeg die de drie punten in eigen huis wist te houden.

Bij de Udenaren was Hofmeijer weer fit genoeg bevonden om te starten en dus moest van Dijk weer op de bank plaats nemen. Verder was de opstelling zoals we die afgelopen week ook zagen met Van den Heuvel en Van Hout op de flanken en Wolf samen met Gakpo centraal op het middenveld. Al direct vanaf de aftrap ontspon zich een aantrekkelijk duel met diverse kansen voor beide teams. Al na twintig seconden was er het eerste schot van Van den Heuvel maar dat ging maar net naast. Bij de gasten uit Hoensbroek zorgde vooral rechtsachter Omar el Achkar voor heel veel gevaar. Hij was het ook die na een snelle een-twee met Lars Gulpen voor de eerste keer UDI doelman van Boxtel aan het werk wist te zetten. Dankzij een prima redding met de benen werd dat in ieder geval geen treffer. Er zijn nauwelijks twaalf minuten gespeeld als UDI op voorsprong komt, een voorzet vanaf rechts belandt in de voeten van Knud van den Heuvel en die pegelt diagonaal de 1-0 binnen. EHC is niet onder de indruk en zorgt voor veel druk via Imad Haddadi en Omar el Achkar die via de beide vleugels voor onrust zorgen. Centraal voorin laat good-old Ron Starmans zien dat hij de verdedigers nog altijd veel werk kan bezorgen.

Na een half uur spelen lijkt EHC te gaan scoren maar het gekrulde schot van Haddadi komt via de onderkant van de lat het veld weer in. Kort erna is het aan de andere kant raak via een zeer fraaie treffer. Het is Wassenberg die vanaf links op de middenlijn wordt weg gestuurd en op volle snelheid zijn tegenstander aftroeft en naar binnen snijdt. Vervolgens krult hij de bal met buitenkant voet over de doelman in de rechter bovenhoek (2-0). EHC blijft met snelle combinaties de aanval zoeken en weet vaak de scheidsrechter op de hand door gemakkelijk neer te gaan en daarmee een vrije trap te versieren. De linkerzijde van de Udense ploeg blijft het moeilijk hebben met el Achkar die nauwelijks te volgens is door directe tegenstander van den Heuvel en vervolgens ook Smits steeds te slim af is. Kort voor de rust is het dan eindelijk raak voor EHC wanneer el Achkar weer opkomt, zijn tegenstanders passeert en in de korte hoek de 2-1 aansluitingstreffer maakt.

Na de pauze blijft het spelbeeld onveranderd met twee ploegen die volop vooruit willen voetballen. De eerste kans is voor EHC aanvoerder Starmans maar van Boxtel redt van dichtbij. Kort erna is het raak aan de andere kant. Een afgeslagen vrije trap valt voor de voeten van Joep van Geelkerken die zich niet bedenkt en de bal beheerst rechtsonder in het doel plaatst (3-1). Met nog twintig minuten te spelen lijkt UDI de beslissing te kunnen gaan maken met Wassenberg die een goede schietkans krijgt maar doelman van Eijk de bal uit zijn doel ziet ranselen. Het publiek krijgt geen rust want direct in de tegenstoot ligt de bal er aan de andere kant in. Lars Gulpen de regisseur op het middenveld van EHC krijgt aan de linkerkant van de zestien meter de bal in bezit en zoekt het midden op om vervolgens met een verdekt gehoekt schot de Udense verdediging te verrassen en de spanning weer terug te brengen (3-2).

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd valt de definitieve beslissing. Eerst is er de uitstekende actie van EHC-er Haddadi die een schot op de lat boven doelman van Boxtel ziet eindigen. De terugspringende bal is voor de Udenaren die meteen diep spelen op Wassenberg die doorkopt op Meulink. De voor Van den Heuvel ingevallen Meulink krijgt de bal voor zijn favoriete linker en schiet de bal hard laag in de rechterbenedenhoek. Ondanks de 4-2 voorsprong is de Udense aanhang er dan nog niet gerust op maar in de stand veranderd niets meer. Daarmee gaat UDI na een boeiend duel met de drie punten van het veld waar met een beetje pech ook zomaar een gelijkspel als uitslag mogelijk was geweest.

Met acht punten uit de eerste vier duels zijn de Udenaren nog steeds ongeslagen en kijkt men uit naar de wedstrijd volgende week zondag thuis tegen Gemert. Vol spanning zal deze week wel gekeken worden naar de blessures van van Hout en Pennings die beiden voortijdig gedwongen naar de kant moesten.

UDI: van Boxtel, Koca, Pennings (60. van Dijk), Hofmeijer, Smits, Wolf, Gakpo, van Geelkerken, van Hout (36. van Dongen), Wassenberg en van den Heuvel (72. Meulink).