UDI’19 JO13-2 – PSV Fundament JO11, leuk weerzien Joep Willems

Algemeen - Jeugd

Woensdag 7 maart speelde UDI’19 JO13-2, bestaand uit voornamelijk 1e jaars O13 spelers, tegen het team van PSV FUNdament uit Eindhoven. Hierin speelde ook Joep Willems mee, Joep maakte vorig seizoen nog deel uit van het JO11-1 team van UDI en heeft dus met de meeste huidige JO13-2 spelers samen gevoetbald.

Voor de wedstrijd werden foto’s gemaakt (dank hiervoor) en werd er begonnen aan deze 9 tegen 9 wedstrijd. Dit was in het begin voor de spelers van UDI erg wennen, aangezien zij iedere week 11 tegen 11 spelen op een volledig veld en er vandaag ook wat andere spelregels werden gehanteerd. Er was in het begin (te) veel ontzag voor de tegenstander waardoor UDI moeilijk in de wedstrijd kon komen. PSV nam na 25 minuten dan ook een verdiende 0-2 voorsprong.

Hierna gooide UDI de schroom wat van zich af en liet zien dat ze dit team van PSV prima partij konden bieden, duels werden overtuigender aangegaan, de jongens durfden weer acties te maken en duels werden vaker gewonnen. Er werden de nodige kansen gecreëerd en UDI slaagde er uiteindelijk ook in om een paar keer te scoren. Na 4x 17,5 minuten voetballen stond er een eindstand  van 2-3 op het scorebord, en konden we terugkijken op een leuke oefenwedstrijd en ervaring voor deze fanatieke groep UDI spelers.

Graag wil JO13-2 Eric van Gogh bedanken voor het regelen van deze oefenwedstrijd en aanwezige vrijwilligers voor het eerder openstellen van de accommodatie en faciliteiten zodat deze oefenwedstrijd mogelijk gemaakt kon worden. Ook PSV FUNdament Nijmegen bedankt voor deze wedstrijd en nuttige leerervaringen.

Met sportieve groet leiders UDI JO13-2