UDI'19 Walking Football team deelnemer BIERBUIK trofee

Algemeen

Voor het eerst in haar jonge bestaan namen de Walking Footballers van UDI’19 deel aan een toernooi. Op dinsdagmorgen 19 september jl. om 09.30 uur was het verzamelen bij UDI’19/CSU om even later af te reizen naar Escharen. Op Sportpark “De Kranenhof” zou voor de 2e keer met vijftien teams verdeeld over drie poules om de Estria Walking Football BIERBUIK Trofee gestreden worden.

Door Fons Boekelder

Trainer/coach Wim De Goeij kon niet over alle 21 spelers beschikken wegens vakantie, werk en andere sociale verplichtingen. Dat hield in dat er slechts 7 spelers beschikbaar waren plus gastspeler Leo van de Burgt. UDI’19 was ingedeeld in poule A samen met VVV Venlo, Estria, FC Oss en Berhem Sport. Voordat we van start gingen werd eerst de tactiek besproken die we zouden volgen. Het werd een 3-2-1 systeem wat betekent 3 personen achterin en 2 personen in het midden en 1 persoon voorin.

De eerste wedstrijd was tegen VVV Venlo. Binnen vier minuten keken de “Tricolores” al tegen een 2-0 achterstand aan. Na zeven minuten spelen was de stand weer in evenwicht gebracht door doelpunten van Joan Vogels en Willy van Geelkerken. Omdat de wedstrijden maar tien minuten duurden speelden de Udenaren een alles of niets spelletje. Het werd niets, de Venlonaren liepen uit naar een 5-2 zege.

De volgende wedstrijd was tegen het gevreesde en thuisspelende Estria. In de voorbereiding werd de wedstrijd nog met royale cijfers verloren, dus men was gewaarschuwd. Men begon goed aan de wedstrijd en in de vierde minuut bracht Theo van Gerwen de bezoekers op voorsprong: 1-0. Na deze voorsprong was er sprake van onzorgvuldigheid en liepen de gastheren uit naar een 1-6 overwinning.

Berghem Sport was de volgende opponent. Er ontstonden voldoende kansen om op voorsprong te komen en deze wedstrijd winnend over de streep te trekken. Maar door gehaast te spelen en te graag zelf willen scoren bleef de stand steken bij: 0-0.

Voor de lunchpauze moest er nog een wedstrijd worden gespeeld tegen de winnaar van verleden jaar F.C. Oss. Na later bleek was deze tegenstander op alle fronten beter en sterker en werden we naar een kansloze 0-4 nederlaag gespeeld.

Na de lunchpauze moesten er nog twee wedstrijden worden gespeeld. Om niet als laatste op het toernooi te eindigen moest er minimaal een wedstrijd worden gewonnen tegen een van de twee andere nummers vijf uit de poules B en C. De eerste wedstrijd was tegen RKC uit Waalwijk. In deze wedstrijd kwam het fanatisme boven drijven en werd de ploeg uit Waalwijk door drie doelpunten van Theo van Gerwen en twee goals van Joan Vogels compleet van de mat gespeeld en met 5-2 opgerold.

De laatste wedstrijd van het Toernooi was tegen plaatsgenoot FC Uden. Na zes minuten spelen stond de zustervereniging door gemakzucht van de UDI’19 spelers al op een 2-0 voorsprong. Met coachen werd geprobeerd om de achterstand van UDI’19 nog te corrigeren en kwam men door een doelpunt van Theo van Gerwen terug tot 1-2. In de slotseconde werd de score nog vergroot naar 1-3.

Door een beter doelsaldo eindigde UDI’19 op een dertiende plaats en werd Berghem Sport Toernooiwinnaar. Na de prijsuitreiking was er nog even tijd voor de 3e helft waarbij de “Tricolores” konden terugkijken op een leerzaam toernooi.

Voor zaterdag 30 september a.s. staat op sportpark “Parkzicht” een oefenwedstrijd gepland tegen FC Uden. Aanvang 17.00 uur.