ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen7
UDI19
CSU

Voetbalkoorts slaat toe op basisscholen

Algemeen

In de maand april organiseert de Stichting Schoolsport Uden haar traditionele schoolvoetbaltoernooi voor basisscholen uit Uden en omgeving. Op twee woensdagmiddagen zullen jongens en meisjes laten zien dat voetballen nog steeds helemaal in is.

Dit blijkt overigens ook duidelijk uit het aantal inschrijvingen, welke de organisatie dit jaar mocht ontvangen. Maar liefst 85 teams zullen op een van de twee wedstrijddagen hun opwachting maken op de velden van voetbalvereniging U.D.I.’19 aan de Parklaan te Uden.

De Udense schoolvoetbaltitel staat in vier categorieën op het spel. Daarbij zijn het niet alleen Udense basisscholen, die om de hoogste eer gaan strijden. Er zijn ook scholen uit Nistelrode, Volkel, Odiliapeel, Boekel en Zeeland van de partij.
Op diverse scholen slaat de voetbalkoorts al toe. Er wordt al volop getraind en de tactiek wordt al doorgesproken. Iedereen wil natuurlijk goed voorbereid aan de start verschijnen.

Woensdag 11 april 'Jongensdag'!

Op woensdag 11 april is het jongensdag. 12 jongens A-teams  zullen strijden om de hoogste eer, het kampioenschap van Uden. Het betreft hier de elftallen van de grotere scholen uit Uden en omgeving.   De wedstrijden zullen worden geleid door KNVB- scheidsrechters. Vorig jaar ging het Speleon met de wisselbeker aan de haal. Het team wist zich zelfs, na het doorlopen van enkele tussenronden, te kwalificeren voor de Nederlandse finale in Zeist. Zou het hen dit jaar weer lukken ? De concurrentie is in elk geval groot.
Op dezelfde dag vindt ook het toernooi voor B-teams plaats. Er zullen 28 zeventallen, meestal tweede teams van de grotere scholen en eerste teams van de kleinere scholen in actie komen.

Woensdag 18 april 'Meisjesdag'!

Een week later, woensdag 18 april, is het meisjesdag. De voetbalsport wint, zeker onder meisjes, steeds meer aan populariteit. Maar liefst 38 meisjesteams (zeventallen) zullen gaan uitmaken welke school zich komend jaar kampioen van Uden e.o. mag noemen.Er wordt gestreden in twee categorieën; meiden uit groep 8 en meiden uit groep 7.
Vorig jaar maakten de meiden van de Jozefschool, huidige naam Aventurijn, de dienst uit, maar of dat dit jaar weer gaat gebeuren?  We zullen het zien.


De Stichting Schoolsport Uden is blij dat zij bij de organisatie van dit grootse gebeuren kan rekenen op de medewerking van een groot aantal leerkrachten, ouders en mensen van de voetbalvereniging U.D.I.’19. Zonder deze hulp zou het niet mogelijk zijn zo’n 1000 kinderen uit de hoogste groepen van het basisonderwijs een heerlijke voetbalmiddag te bezorgen. Mocht u interesse hebben om een kijkje te komen nemen op sportpark “Parkzicht“ dan bent u van harte welkom. De wedstrijden starten steeds rond de klok van 13.15 uur, terwijl de finales gepland staan vanaf 16.30 uur.

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.